10 любопитни факта за 30-те хеттрика на Меси


10 любопитни факта за 30-те хеттрика на Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

2640 0

С хеттрика, който оформи срещу Депортиво в 19-ия кръг на Примера дивисион, броят на реализираните три попадения в един мач на звездата на Барселона Лео Меси набъбнаха до 30. Да погледнем назад и да научим малко повече за тези хеттрикове.

1. Меси е вкарал хеттрик във всеки клубен турнир, в който редовно участва. 22 в Ла Лига, 5 в Шампионска лига и 2 в Купата на Краля. Меси се отличи и с хеттрик в Суперкупата на Испания, но все още не е отбелязвал 3 гола в мач за Суперкупата на Европа и в световното клубно първенство. Но всичко е в неговите ръце, по-точно нв краката му. 19 от тези хеттрикове той е отбелязвал на "Камп ноу", 11 - в гостувания.

2. Победни голове. В мачовете, в които Меси е отбелязвал 3 гола, Барселона внаги е печелила. Изключение е само първият хеттрик във вратата на Реал (Мадрид) през 2007 г., когато мачът завърши с резултат 3:3.

3. Три по три. Три отбора са допускали по 3 гола от Меси по три пъти: Осасуна, Валенсия и Атлетико (Мадрид). Два пъти Лионел е вкарвал 3 гола във вратата на клубове като Реал, Малага, Еспаньол и Депортиво, като последният допусна два хеттрика у дома.

4. Четири по четири и пет. Пет пъти в кариерата си аржентинецът е вкарвал повече от три гола. Четири пъти той се е разписвал в един мач във вратата на Арсенал, Валенсия, Еспаньол и Осасуна. В домакинство в Шампионската лига срещу Байер Лео се отличи с 5 гола.

5. Разгромите. Три мача, в които Меси се е отчитал с хеттрик, са завършвали с много неприличен резултат: 7:0 над Алмерия, 7:0 и 8:0 над Осасуна.

6. Един след друг. Лионел 4 пъти е отбелязвал хеттрик в 2 мача подред. Най-добрият резултат - в края на сезон 2011/2012, когато последователно били изпратени 3 гола във вратата на Малага и 4 във вратата на Еспаньол.

7. От дузпи. Шест от хеттриковете на Меси включват голове от дузпа: 3 по един гол и 3 по два.

8. Подобрен рекорд. Хеттрикът срещу Гранада на 20 март 2013 г. при краен резултат 5:3 и срещу Севиля на 22 ноември 2014 г. (резултат 5:1) влязоха в историята. В тези мачове Меси стана голмайстор номер едно в историята на Барселона, надминавайки Сезар, и най-добър голмайстор в историята на Примера дивисион, побеждавайки рекорда на Телмо Сара.

9. С деснячката. Хеттрикът, който Меси заби в мача с АПОЕЛ през ноември 2014 г., стана единственият, в който всичките три гола бяха вкарани с десния крак.

10. Двадесетата жертва? В момента клубовете, допуснали хеттрик от Меси във вратата си, са 19. Но Лионел е само на 27 години и има достатъчно време, за да попълни този списък. Например в Примера клубове като Елче, Виляреал, Атлетик и Леванте още не са влизали в него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички