Барселона няма да поднови с ветеран, а ще освободи място за талант от "Ла Масиа"


Барселона няма да поднови с ветеран, а ще освободи място за талант от "Ла Масиа"
Снимка: GettyImages

9445 0

В Барселона са решили да не предлагат удължаване на договора на Маркос Алонсо, чийто настоящ контракт изтича през лятото. Вместо това, "блаугранас" ще се довери на 17-годишния защитник Хектор Форт, който в момента играе за Барселона Атлетик.

Решението за Алонсо е взето

Според информация на журналиста Фернандо Поло, каталунският гранд смята, че времето на бившия играч на Челси на "Камп Ноу" е към края си. В резултат на това те са готови да го оставят да напусне през лятото като свободен агент, когато договорът му изтече. И вместо това, ще върнат възпитаника на школата си "Ла Масиа" - Хектор Форт като негов заместник.

Още: Ориол Ромеу е със "скрита" контузия вече над 6 месеца в Барселона

Барселона ще освободи Маркос Алонсо

Игровото време на Алонсо намаля още повече през сезон 2023/24, като 33-годишният ляв бек изигра само седем мача. В момента Алонсо е извън терените поради контузия в гърба, като за последно игра за каталунците през октомври 2023 година.

Въпреки че играе основно на десния фланг, Форт се оказа полезен, когато е разположен отляво от Шави. В шестте си изяви за основния отбор младежът вече записа две асистенции, демонстрирайки успешно своя огромен потенциал.

Ханзи Флик с ключов ход за бъдещето си, има предложения не само от Барселона, но и от Висшата лига

Барселона е готов да се раздели с възпитаник на "Ла Масиа", ако получи добра оферта

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички