Ориол Ромеу е със "скрита" контузия вече над 6 месеца в Барселона


Ориол Ромеу е със "скрита" контузия вече над 6 месеца в Барселона
Снимка: Getty Images

1606 0

През лятото на 2023 година заради продължаващите си финансови проблеми, Барселона не успя да замени напусналия Серхио Бускетс с някой, който се доближава до неговото ниво. Затова клубът премина към Ориол Ромеу, който бе по-евтина сделка от каталунския съперник Жирона.

Въпреки обещаващия старт, Ромеу имаше големи затруднения през последните месеци и почти не получаваше доверие от Шави Ернандес, който предпочиташе да преквалифицира Андреас Кристенсен.

"Скрита контузия" пречи за налагането му в състава

От Барселона са му предложили операция, но той е отказал

Още: Ханзи Флик с ключов ход за бъдещето си, има предложения не само от Барселона, но и от Висшата лига

А една от основните причини за проблемите на Ромеу този сезон се дължи на "скрита контузи". "RAC1" твърди, че проблемът в коляното му е бил открит по време на медицинските му прегледи в Барселона миналото лято, но клубът все пак решава да го привлече, тъй като отчаяно се нуждаеше от нов дефанзивен полузащитник.

Проблемът се влоши през последните месеци, което доведе до това, че Ромеу следва програма за консервативно лечение. Било му е казано, че операцията би била по-добрият вариант, но той я отхвърлил на основание, че иска да помогне на Барселона от сега до края на сезона.

През последните няколко мача Ромеу изигра само 65 минути, тъй като Барселона взе решение да сведе до минимум натоварването му в тренировките и мачовете. Така той да бъде във възможно най-добра форма за подготовката за новия сезон. А Барселона се подсилва на 3 важни позиции и ще връща стара схема.

Още: Барселона е готов да се раздели с възпитаник на "Ла Масиа", ако получи добра оферта

Байерн изравни антирекорд от 2019-а, Тухел обаче мисли за Барселона?

Истанбулски гранд проявява интерес към лятно попълнение на Барселона

Какво се случва с Барселона? Брутален гаф доведе до "смешен" гол (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички