Барселона най-накрая победи, но срамът остава! Роберто едва спаси каталунците срещу последния (ВИДЕО)


Барселона най-накрая победи, но срамът остава! Роберто едва спаси каталунците срещу последния (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7792 0

На 20 декември Барселона записа едва втората си победа за месеца, след като не успя да се наложи последователно над Жирона, Антверп и Валенсия (две загуби и равенство). В сряда обаче шампионът някак се справи с последния във временното класиране в Ла Лига Алмерия с 3:2 като домакин. 

Бразилецът не се бе разписвал дълго време

В големия герой за каталунците се превърна Серхи Роберто двата си гола в срещата (60’,83’). Той за първи път вкарва толкова попадения в един шампионатен двубой на Барселона, макар че е изиграл над 350 двубоя за тима във всички турнири. Преди това за шампиона бе открил Рафиня в 33-ата минута, а още в 41-ата Баптистао намали, след като Араухо покри засадата.

В 71-ата минута Гонсалес “събуди” двубоя след нова грешка на уругваеца и на Иняки Пеня, който излезе да посреща високо центриране, но изпусна кълбото при сблъсък със своя гард. В крайна сметка опитният капитан на Барселона успя да покрие за пореден път неубедителния колектив. Така каталунците завършиха успешно официалните си ангажименти за 2023 г. Само след два дни обаче Шави и компания гостуват в Далас, САЩ за приятелски двубой с мексиканския Клуб Америка.

В Испания пък шампионът остава на цели 6 точки зад първия Жирона, при положение, че актуалният лидер има двубой по-малко. Със същата съдба е и вторият Реал Мадрид (38 т.) с 4 точки пред каталунците. Алмерия пък остава на дъното само с 5 пункта. Тимът обаче пропусна за първи път да спечели нещо от визита на колоса.

Първо полувреме

ГОЛ! Натискът на домакините даде резултат едва 33-ата минута, когато статично положение обърка гостите. До този момент те се разминаха с допускането на попадение, но в конкретната ситуация разбъркването прати кълбото в краката на Рафиня, който матира Машимиано! 1:0!

ГОЛ! В 42-ата мунута груба грешка в отбраната на домакините доведе до изравняване. Лео Баптистао излезе очи в очи с Пеня, но вторият остана безпомощен след опита на бразилеца. Първоначално попадението бе отменено поради засада, но после ВАР промени решението на съдийската бригада! 1:1!

Второ полувреме

ГОЛ! Отново след корнер домакините успяха да поведат след час игра. Центриране на първия голмайстор прати топката високо в наказателното поле, а тя бе отклонена с глава във вратата на Машимиано от Роберто! 2:1!

ГОЛ! В 71-ата минута Иняки Пеня излезе да хваща топката след високо центриране, но се сблъска в Араухо и я изпусна. На правилното място се намираше Гонсалес, който не трепна и изстреля кълбото в опразнената врата! 2:2!

В 77-ата минута Гюндоган се отчете с уникален пропуск на опразнена врата. Той не успя да уцели топката с глава пред опразнената врата на португалския страж, след като тя бе отклонена със сетни сили от Левандовски. 

ГОЛ! Лева продължаваше да не успява да реализира, но успя в 83-ата минута да изведе Роберто, който стреля покрай Машимиано за 3:2! 

Стартови състави

Барселона: Пеня, Араухо, Балде, Гюндоган, Феликс, Кансело, Кристенсен, Левандовски, Лопес, Рафиня, Роберто; 

Алмерия: Машимиано, Акиеме, Арибас, Баба, Гонсалес, Лео, Лопи, Монтес, Посо, Рамазани, Чуми;

Преди мача

Алмерия успя да сложи край на серията от 9 победи на каталунците в съперничеството през февруари, когато се наложи с 1:0. Сега обаче клубът е в много лоша форма и има две спечелени точки в последните 5 двубоя. 

Барселона също не е в много по-цветуща ситуация със своите 4 пункта от три шампионатни двубоя. И двата тима имат куп отсъстващи. За домакините това са Алонсо, Гави, Мартинес, Педри, Де Йонг и Тер Стеген, а за гостите - Коне, Мелеро, Милованович, Пубил, Робертоне, Свидерски и Суарес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички