Барселона на Гуардиола, или Барселона на Валверде?


Барселона на Гуардиола, или Барселона на Валверде?
Снимка: Guliver/GettyImages

3252 0

Отборът на Барселона се прероди от началото на този сезон с назначението на Ернесто Валверде. Всичко обаче започна в края на миналия сезон, когато Луис Енрике обяви, че напуска поста си като треньор на испанския гранд. Тогава от ръководството обявиха, че новият треньор на тима ще бъде Ернесто Валверде, което бе прието със смесени чувства от феновете на отбора.

Кариерата на Валверде на "Камп Ноу" не започна по най-добрия начин. Той бе буквално унижен през август в мачовете за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид. На 13 август Барса катастрофира пред собствените си фенове в първия мач, като загуби с 1:3, а три дни по-късно загуби и на "Сантяго Бернабеу" с 2:0. На кратко - ужасен старт.

Е, сега обаче каталунците изглеждат по съвсем различен начин. На практика титлата в Испания ВЕЧЕ им е в ръцете. Те имат аванс от 11 точки в Ла Лига пред втория Атлетико Мадрид и 16 точки пред големия съперник Реал Мадрид. Най-големият успех за Валверде начело на Барселона обаче е свързан с това, че от началото на сезона тимът му е непобеден в Примера Дивисион. В този период от време отборът постига цели 18 победи и само три равенства при едва 10 допуснати попадения.

Сега в Барса се чудят само едно. Ще успее ли Валверде да повтори, а защо не и да подобри постижението на Хосеп Гуардиола от 2009/2010 година? Тогава, във втория си сезон начело на отбора, испанецът постига серия от 22 мача без загуба в първенството, като сега постижението му е сериозно застрашено. Това, което Ернесто Валверде трябва да направи е да не допуска поражение в следващите си два мача начело на Барселона, за да запише името си със златни букви в историята на тима. Наглед задачата е напълно изпълнима, като блауграна има мачове с Еспаньол и Хетафе в следващите два кръг. А защо не и рейдът да продължи много повече, предвид програмата на тима?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички