Барселона може да замени Куман с доказан, но "пенсиониран" треньор?


Барселона може да замени Куман с доказан, но "пенсиониран" треньор?
Снимка: Getty Images

9284 0

Бившият треньор на Барселона Франк Рийкард може да се върне в клуба, съобщава "Mundo Deportivo". Според изданието ръководството на каталунския гранд обмисля такъв вариант за първия тим.

Нидерландецът беше първият треньор, когото Лапорта покани по време на първия си президентски мандат - през 2003 година. Твърди се, че важните играчи в отбора са добре настроени към 58-годишния Рийкард, както и бивши звезди на "блауграна", които поддържат контакт с Лапорта.

Изданието съобщава още една любопитна новина - ако легендата на Барса Шави Ернандес също склони да се завърне на "Камп ноу", той може да премине по пътя на Хосеп Гуардиола, а именно - да оглави Барселона Б, след което да застане начело на първия тим.

Франк Рийкард не е тренирал отбор от 2013 година насам. За последно той беше селекционер на Саудитска Арабия. Засега не е ясно дали бившият му шеф може да го убеди да се върне в професията. От 8 години нидерландецът живее в Амстердам със семейството си.

Към този момент в Барселона не са взели категорично решение относно настоящия треньор Роналд Куман. Въпреки това Лапорта иска да има яснота на кого може да разчита, ако все пак бъде взето решение за раздяла с Куман. А ето кога ще стане ясно бъдещето на капитана Лионел Меси. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички