Барселона мина през ада, за да покори Европа


Барселона мина през ада, за да покори Европа
Снимка: Gulliver/Getty Images

3404 0

Барселона мина пред ада, но се качи на европейски връх с 5:4 след продължения срещу Севиля. Каталунците изравниха рекорда на Милан от пет трофея в деветия си финал.

Баса допусна попадение още в 3-ата минута след перфектно изпърнение на пряк свободен удар от Енвер Банега. Тимът на Луис Енрике обърна резултата с два шедьовъра на Меси в 7-ата и 16-ата минута.

Рафиня направи преднината на европейския шампион 3:1 в края на първата част. Първо Луис Суарес се оказа сам срещу вратаря, но стреля в него. Уругваецът се пребори за топката и пусна успоредно на голлинията, където Рафиня нямаше как да сбърка

В 52-ата минута Серхио Бускетс изведе Луис Суарес сам срещу Бето и този път уругваецът не пропусна сам срещу него и направи 4:1.

Само пет минути по-късно ветеранът Хосе Антонио Рейес върна още един гол за Севиля.

Кевин Гамейро направи 3:4 в 72-ата минута след точно изпълнена дузпа, при която направо щеше да скъса мрежата. Тя беше дадена за нарушение на Жереми Матийо срещу Витоло.

Коноплянка беше на път на открадне купата от Барселона с попадението си в 82-ата минута. След груба грешка на Марк Бартра, Чиро Имобиле се отскубна в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията към непокрития Йевхен Коноплянка. Украинецът от няколко метра нямаше как да сбърка и направи 4:4!

В 114-ата минута Педро Родригес направи 5:4 в може би последния си мач за Барса. Меси стреля от пряк свободен удар, Бето изби пред себе си и от 3-4 метра и Педро прониза мрежата му за пети път!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Център за Севиля, атаката на тима е спряна още в зародиш. Енвер Банега открива резултата в 3-ата минута с перфектно изпълнение на пряк свободен удар.

В 7-ата минута Меси простреля вратаря на Севиля за 1:1 от пряк свободен удар малко пред границата на наказателното поле на Севиля.

Барселона повежда с 2:1 в 16-ата минута. Лионел Меси прави поредното си перфектно изпълнение на пряк свободен удар, за да направи вратаря на съперника безпомощен.

В 28-ата минута отмениха гол на Барселона, отбелязан от Луис Суарес, заради спорно положение за засада.

Страхотен шанс за Севиля в 42-ата минута, но ударът на Кевин Гамейро беше избит от голлинията от Дани Алвеш.

Рафиня направи преднината на Барса 3:1. Първо Луис Суарес се оказа сам срещу вратаря, но стреля в него. Уругваецът се пребори за топката и пусна успоредно на голлинията, където Рафиня нямаше как да сбърка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След грешка в защитата на Севиля, в 52-та минута Серхио Бускетс изведе Луис Суарес сам срещу Бето и този път уругваецът не пропусна сам срещу него и направи 4:1.

Само пет минути по-късно ветеранът Хосе Антонио Рейес върна още един гол за Севиля. Той получи перфектно подаване от левия фланг и на практика на празна врата се разписа.

Невероятен пропуск на Иван Ракитич в 61-ата минута. Той получи страхотен пас от Меси във вратарското поле, но не можа да се разпише от близка дистанция. В тази ситуация останаха съмнения и за игра с ръка на играч на Севиля.

Кевин Гамейро направи 3:4 в 72-ата минута след точно изпълнена дузпа, при която направо щеше да скъса мрежата. Тя беше дадена за нарушение на Жереми Матийо срещу Витоло.

Коноплянка е на път на открадне купата от Барселона с попадението си в 82-ата минута. След груба грешка на Марк Бартра, Чиро Имобиле се отскубна в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията към непокрития Йевхен Коноплянка. Украинецът от няколко метра нямаше как да сбърка и направи 4:4!

СЪСТАВИ

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Алвеш, Пике, Масчерано, Матийо, Бускетс, Рафиня, Ракитич, Иниеста, Меси, Суарес

СЕВИЛЯ: Бето, Коке, Рами, Криховяк, Тремулинас, Банега, Крон-Дели, Ибора, Рейес, Витоло, Гамейро

ПРЕДИ МАЧА

Барса е безспорният фаворит. Каталунците гонат рекорда на Милан от пет Суперкупи в деветия си финал за трофея. За Севиля пък това е четвърто участие в прекия двубой за отличието, като досега тимът има само един успех. За сметка на това обаче той е точно срещу каталунците през 2006 година с 3:0.

Общата статистика между двата тима във всички турнири обаче е категорично в полза на Барса. Бившият тим на Христо Стоичков има 80 победи, срещу само 38 загуби, а 34 мача са завършили наравно. Последната загуба на Барселона от Севиля е от 2010 година, като в следващите 11 мача каталунците имат 8 победи и 3 равенства.

Тимът на Луис Енрике обаче не показа особено впечатляващи игри в предсезонната си подготовка и не е ясно в каква форма е. Треньорът няма да може да разчита на болния Неймар и контузения Жорди Алба. Така по левия фланг на атаката ще действа Педро, а компания в предни позиции ще му правят Лионел Меси и Луис Суарес. 

За Севиля под въпрос до последно остава Адил Рами, а Стеван Нзонзи със сигурност пропуска мача заради болест. Треньорът Унай Емери обаче ще има на разположение новите си попълнения Йевхен Коноплянка и Чиро Имобиле, които почти сигурно ще започнат сред титулярите. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички