1000 деца правят „Верига на мира“ на финала за Суперкупата на УЕФА


1000 деца правят „Верига на мира“ на финала за Суперкупата на УЕФА
Снимка: Gulliver/Getty Images

2078 0

Финалът за Суперкупата на УЕФА между Барселона и Севиля, който ще се изиграе тази вечер на стадион „Борис Пайхадзе“ в грузинската столица Тбилиси, ще влезе в историята. Не толкова заради футболното шоу, което несъмнено ще завладее сърцата на феновете по целия свят, а най-вече заради огромната инициатива посветена на мира и разбирателството между нациите, пишат от БФС на официалната си страница

Преди началото на двубоя над 1000 деца, съдиите и играчите ще бъдат вплетени в жива верига символизираща световния мир, а мотото на събитието ще бъде „Обединени за мир заедно с футбола“. Събитието е организирано от фондацията на УЕФА „За децата“ и има за цел да фокусира световното внимание върху конфликтните зони, които могат да бъдат опасни за живота на децата. Идеята вече бе прегърната от федерациите на Армения, Азербайджан, Беларус, Казахстан, Молдова, Русия, Турция и Украйна. В качеството си на член на Изпълнителния комитет на УЕФА, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов също ще се присъедини към големия празник в Тбилиси.

„Това е обръщение към света за мир и разбирателство. Провеждането на подобно събитие преди финала за Суперкупата на Европа, показва колко ценна е тази идея за УЕФА. Фондацията „За децата“ прави първите си стъпки и ние сме щастливи, че можем да помогнем. Благодаря на всички, които работиха за осъществяването на „веригата“, както и на всички участници. Това е наистина много важна и благородна цел за всеки от нас“ казва президентът на грузинската федерация Звиад Шининава.

Президентът на УЕФА Мишел Платини добавя: „Футболът ни дава възможност да подкрепим децата и да им помогнем. Детството е периода, когато човек започва да загатва за своя потенциал и аз мисля, че тези деца тук в Тбилиси, ще получат невероятно вдъхновение за своето бъдеще“.

Тбилиси е най-източния град, който приема финал за Суперкупата на УЕФА, след преместването му от Монако, където се провеждаше между 1998 и 2012 година. Финалът през 2016 година ще се изиграе в Тронхейм (Норвегия), а този през 2017 година в Скопие (Македония).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички