Барселона изпепели мечтите на Севиля за Купата на Краля


Барселона изпепели мечтите на Севиля за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

3940 0

Барселона потрепери малко за класирането си към полуфиналите за Купата на Краля, но все пак разнебити селекцията на Севиля с 6:1 на "Камп Ноу" и се превърна в 3-ия полуфиналист в турнира.

Ситуацията обаче не беше толкова лесна за "блауграна". При 1:0 Андре Силва удари греда, а при 2:0 в полза на домакините Евер Банега изпусна дузпа, която можеше да направи мачът много по-интересен.

При 4:0 обаче гостите отбелязаха гол в 66', с който помечтаха малко, но две мълниеносни контраатаки в края Барселона си гарантира зашеметяващия успех и се класира напред, присъединявайки се към Валенсия и Бетис. В четвъртък вечер е последният четвъртфинал между Жирона и Реал Мадрид.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 12' се стигна до дузпа в полза на Барселона, след като Куинси Промес в опит да изнесе топката от наказателното поле събори играч на каталунците. Изненадващо Меси отстъпи правото за изпълнение на дузпа на Коутиньо, който беше точен - 1:0 за селекцията на Ернесто Валверде!

В 19' Лионел Меси едва не удвои, след като се подигра със защитата на Севиля и след страхотен пробив стреля, но Сориано се отчете със страхотно спасяване. Само няколко минути по-късно Андре Силва стреля страхотно, но удари гредата.

В 25' Жерар Пике направи сериозна грешка, като фаулира съперник в наказателното поле и Севиля също получи дузпа. Банега обаче изпусна, след като Силесен спаси удара му, а в 32' Иван Ракитич тотално неутрализира аванса на Севиля от първата среща. 

Артур владееше топката в средата на терена, а изненадващо Ракитич тръгна на спринт към наказателното поле. Бразилецът видя това и пусна отличен 25-метров пас по земя в наказателното поле, Ракитич изпревари вратаря и чукна топката покрай него - 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само в рамките на 2 минути Барселона се добра до два гола, с които реши всичко в битката за класиране към полуфиналите. В 53' с нетипична акция домакините направиха 3:0. Луис Суарес се озова отдясно на нападението и от границата на наказателното поле центрира отлично за Коутиньо, който отбеляза рядък гол с глава - 3:0.

Само 2 минути по-късно Меси получи топката в наказателното поле, увлече двама защитници на Севиля и пусна марков пас за Роберто.. Останал сам срещу вратаря той нямаше как да сбърка - 4:0 за шампиона и носителя на Купата.

В 67' надеждите на "рохибланкос" се възродиха, след като отлична акция завърши с гол. Грешникът от първото полувреме Банега увлече няколко играчи, а Арана изненадаващо се включи към наказателното поле, незабелязано от защитниците на Барселона. Плеймейкърът успя да му подаде, а той разстреля Силесен.

В 81' Лео Меси направи непростим пропуск, след като Коутиньо го изведе в наказателното поле, но с по-неудобния си десен крак той прати топката в аут. Минута по-късно Ла Пулга с брилянтен пас изведе Роберто сам срещу вратаря, но прехвърлящият удар на халфа мина над вратата.

Две минути преди края на срещата Банега изпълни много слабо корнер, а Алба веднага изведе Меси в половината на съперника. От дясното крило той подаде на Видал, а той отклони наляво към Алба. Намиращ се в наказателното поле, той пусна остър пас, с който матира и вратаря, и защитниците, а Суарес засече точно в опразнената врата - 5:1.

Само 2 минути по-късно нова страхотна акция на Барселона завърши с асистенция на Суарес към Меси, който вкара първия си гол в този момент - 6:1.

СЪСТАВИ:

Барселона: Силесен, Сержи Роберто, Пике, Лангле, Алба, Ракитич, Бускетс, Артур, Меси, Луис Суарес, Коутиньо

Севиля: Сориано, Карико, Кяер, Гомес, Арана, Меса, Амаду, Банега, Промес, Сарабиа, Силва

Преди мача

Отборът на Барселона приема Севиля в среща-реванш от 1/4-финалите за турнира за Купата на Краля. Изненадващо или не, предишната среща завърши при резултат 2:0 в полза на днешния тим-гост.

В миналия двубой тимът от "Рамон Санчес Писхуан" стигна до успеха с голове на Пабло Сарабия и Бен Йедер. Ернесто Валверде бе дал почивка на най-опитните в тима си - Лионел Меси и Серхио Бускетс, които изобщо не бяха включени в групата за срещата. Севиля пък игра стабилно и заслужено стигна до успеха.

Днес със сигурност двамата ветерани в тима на каталунците ще са на линия, за да може Барса да продъжи похода си към пети пореден успех в този турнир. В този период двата тима на два пъти се срещнаха във финала на надпреварата, като Барселона се наложи веднъж с 2:0, а през миналата година прегазиха съперника, като спечелиха трофея след успех с 5:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички