Барселона има пет дни, за да картотекира половината си отбор


Барселона има пет дни, за да картотекира половината си отбор
Снимка: Getty Images

1395 0

Новият сезон на Ла Лига стартира тази седмица, а момчетата на Шави правят страхотна предсезонна подготовка, като завършиха с разгром над Пумас с 6:0. Барселона посреща Райо Валекано на "Камп Ноу".

Има обаче един проблем: новите попълнения все още не са картотекирани, нито тези, които са подновили договорите си. Остават само пет дни за решаване на проблема и клубът работи срещу часовника, за да регистрира тези играчи. Левандовски, Кристенсен, Кеси, Кунде, Рафиня, Дембеле и Серхи Роберто, почти всички, които се гласят за титуляри.

Преди няколко дни съобщихме, че Ла Лига е отхвърлила първоначалното предложение на Барселона заради парите, които са събрали, за да регистрират играчите. Така че клубът търси други решения. Първо, намаляване на заплатите.

Случаят на Френки де Йонг е най-ясен. Парите, които той трябва да получи, са твърде много за Барселона. Клубът работи върху две възможности: напускане или намаляване на заплатите. Засега въпросът все още е в застой. Другите две намаления на заплатите са за Пике и Серхио Бускетс, които доброволно са се съгласили на подобно действие.

След това има напускащи: Брейтуейт и Мемфис са най-спешните, тъй като договорите им са за космически заплати. Други имена, които могат да напуснат под наем, са Нико и Балде.

Барселона иска Бернардо Силва, но първо трябва да регистрира играчите, с които разполага. Сделката на Маркос Алонсо е договорена и той е в готовност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички