Барселона е с най-младия си състав за последните 7 години


Барселона е с най-младия си състав за последните 7 години
Снимка: Getty Images/Guliver

3930 0

Барселона е снижил средната възраст на първия си отбор с повече от година и сега има най-младия състав за последните седем сезона, съобщава "Marca". Средната възраст на тима на Роналд Куман сега е 25,5 г. спрямо 26,9 през миналия сезон. Цифрата пада под 26 за първи път от сезон 2014/15, когато беше 25,7.

Решаваща роля за това изигра ангажирането в първия тим на играчи като Педри (17), Франсиско Тринкао (20) и Сержиньо Дест (19). Основната роля за подмладяването обаче е на вече привлечените в първия отбор възпитаници на академията в лицето на Ансу Фати (17), Карлес Аленя (22), Рики Пуч (21), Роналд Араухо (21) и Матеус Фернандес (22).

Процесът на подмладяване бе способстван и от напускането на няколко играчи на възраст 30+ години, включително Луис Суарес, Иван Ракитич и Артуро Видал. Единствената трансферна сделка, която противоречи на тази тенденция, е привличането на 30-годишния Миралем Пянич, който замени 23-годишния Артур Мело, преминал в Ювентус. А какво провали трансфера на Мемфис Депай в Барселона вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички