Барселона е изправена пред фалит, ако играчите отхвърлят намалението на заплатите


Барселона е изправена пред фалит, ако играчите отхвърлят намалението на заплатите
Снимка: Getty Images/Guliver

705 0

Барселона може да бъде обявена в несъстоятелност, ако не успее да намали сметката си за заплати със 190 милиона евро до края на следващата седмица, съобщава RAC1. Преговорите за намаляване на заплатите започнаха в петък със среща между адвокати, представляващи клуба и играчите.

А за Барса това е състезание с времето. Те трябва да постигнат споразумение с играчите за намаляване на заплатите с 30% до четвъртък (5 ноември) или да рискуват да бъдат обявени в несъстоятелност през януари. Една от най-тревожните ситуации е тази, свързана с Лео Меси, защото ако той реши да не подновява договора си, клубът също ще бъде задължен да му плати бонус за достигане на края на договора му.

Председателят на управителния комитет Карлес Тускетс, който пое управлението на клуба след решението на Хосеп Мария Бартомеу и неговия съвет да се оттегли, обясни колко трудна е икономическата ситуация през миналата седмица: "Нашата основна грижа са финансите на малките. Пандемията засегна особено тежко Барселона. Клубът зависи от туризма и сега всички тези приходи са загубени, ситуацията не е много удобна, трябва да възприемем идеите на предишния съвет, за да намерим начин за справяне с проблемите, пред които сме изправени".

Барса видя как пандемията поразително порази доходите им и начинът, по който изглеждат нещата едва ли ситуацията ще се промени до края на сезона. Официалните им клубни магазини и музеи са на загуба, а паричните награди на Шампионска лига също са намалени.

А кои бяха най-големите грешки на Бартомеу при управлението му на Барселона, които доведоха до неизбежния край?

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


Диего Марадона си отишъл с две болки в сърцето

Футболната легенда Диего Марадона, когото загубихме днес, си е отишъл с болка в душата. Две неща са тежали на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама