Барса с драматична победа срещу Севиля, играчите на Шави преследват Реал Мадрид


Барса с драматична победа срещу Севиля, играчите на Шави преследват Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

6877 0

Барселона победи като домакин с 1:0 Севиля в мач от 30-ия кръг на Ла Лига. Единственият гол в срещата реализира Педри в 72-ата минута. Така играчите водени от Шави вече са най-близко до Реал М в таблицата.

Лидер във временното подреждане на испанския шампионат е Реал Мадрид с 69 пункта. Барселона, Атлетико Мадрид и Севиля са с по 57. Барса обаче е с мач по-малко като заема втората позиция във временното класиране. До края на първенството остават 8 пълни кръга.

РАЗВИТИЕ НА СРЕЩАТА НА "КАМП НОУ"

Без чисти голови положения в първите 7 минути, равностойна игра в началото на мача. В 8-ата минута Феран Торес проби по лявото крило и шутира опасно, но топката мина малко над вратата. 4 минути след това Усман Дембеле центрира отлично, а Френки де Йонг пропусна с глава от около 2 метра. Чисто голово положение за домакините.

Гостите не стигнаха до по-сериозна опасност пред вратата пазена от Тер Щеген през първите 20 минути на двубоя, но също така не играят прекалено защитно. Жорди Алба стреля над вратата в 21-ата минута. В 25-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка, но реферът Хосе Санчес не посочи бялата точка. От 26-ата до 40-ата минута нямаше по-опасни ситуации пред вратите, здрава битка в средата на терена. В 41-ата минута и играчите на Барса имаха претенции за дузпа, съдията отново не посочи бялата точка. 3 минути по-късно Жул Кунде се намеси ключово при опасна атака на домакините. А в 45-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг нямаше късмет пред гола. Така до почивката резултатът е 0:0.

Ерик Ламела стреля опасно в началото на второто полувреме, а Тер Щеген парира кълбото. От 48-ата до 54-ата минута Барселона осъществи сериозен териториален натиск, Севиля пък отговори с много бърза контраатака в 55-ата минута, но така и не се стигна до шут към вратата пазена от Тер Щеген при въпросното положение. Между 63-ата и 65-ата минута съставът воден от Шави стигна до 3 голови положения, но Торес на 2 пъти и Роналд Араухо не сполучиха пред гола. Гостите отговориха с опасен изстрел на Иван Ракитич от пряк свободен удар, а топката мина малко над вратата. В 68-ата минута Жерар Пике стреля силно, а Боно изби кълбото в корнер. След последвалия ъглов удар Пике се извиси и с глава прати топката в горната греда, шанс за Севиля, че не инкасира попадение в ситуацията.

В 72-ата минута обаче младата звезда Педри с шут извън наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на вратата - 1:0.

В самия край на мача Тер Щеген допусна сериозна неточност, но в последствие поправи грешката си и преднината на Барса се запази.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Араухо, Алвеш, Бускетс, Педри, Френки де Йонг, Дембеле, Обамеянг, Феран Торес

Севиля: Боно, Навас, Кунде, Карлуш, Рекик, Гудел, Джордан, Ракитич, Ламела, Окампос, Марсиал 

Барселона - Севиля по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА Барселона - Севиля

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Шави Ернандес е на 4-о място в класирането с актив от 54 т., но при успех днес може да се изкачи до втората позиция, тъй като ще има равен брой точки с третия Атлетико Мадрид и втория Севиля, които са с по 57 пункта, но в преките мачове каталунците имат по-добри показатели от тях. Важно е да се отбележи и че Барса има 2 мача по-малко от Атлети и 1 от днешния си съперник!

Преди паузата за националните отбори Барселона разгроми Реал Мадрид като гост в "Ел Класико" с 4:0, а отборът на Хулен Лопетеги завърши 0:0 на свой терен срещу коравия тим на Реал Сосиедад.

*Сблъсъкът между "блаугранас" и Севиля от есенния дял на Ла Лига завърши 1:1!

Шави няма да може да разчита на контузените Сержиньо Дест, Сержи Роберто, Юмтити, Ансу Фати и болния от Ковид-19 Люк де Йонг, докато Лопетеги най-вероятно ще бъде без Маркос Акуня, Томас Дилейни, Папу Гомес, Фернандо Режеш и Сусо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички