Барса не спира да пълни касата на Арсенал


Барса не спира да пълни касата на Арсенал
Снимка: Getty Images/Guliver

1620 0

Барселона продължава с тенденцията да купува играчи от Арсенал.

Каталунците вече се разбраха с "артилеристите" за трансфера на Томас Вермален, който струва 19 млн. евро, а в близките часове ще премине медицински изследвания и ще подпише договор за пет години. Така белгийският защитник се превръща в осмия играч на Арсенал, който ще играе на стадион "Ноу Камп" от 2000 г. насам. Преди него червено-синия екип са носили Марк Овермарс, Емануел Пти, Джовани ван Бронкхорст, Тиери Анри, Александър Хлеб, Сеск Фабрегас и Алекс Сонг. За бившите играчи на Арсенал ръководството на Барселона е похарчило общо 168 млн. евро. Въпреки тази сума не всички звезди на лондонския клуб успяха да се наложат в Барса.

Играчите на Арсенал, преминали в Барселона:

Марк Овермарс - Бившият президент на каталунците Жоан Гаспрат похарчи 53 млн. евро, за да привлече Овермарс и Емануел Пти. За същата сума Барселона продаде звездата си Луиш Фиго на най-големия си съперник в Испания - Реал (М).

Емануел Пти - Пристигна на стадион "Ноу Камп" заедно с Марк Овермарс през лятото на 2000 г. Двамата обаче тотално се провалиха в Барселона.

Джовани ван Бронкхорст - Той е един от най-евтините и сполучливи трансфери. За него бяха платени едва 2 млн. евро през лятото на 2003 г.

Тиери Анри - В продължение на две години от Барселона ухажваха френския нападател. В край на сметка Анри подписа с каталунците през лятото на 2007 г. За него бяха платени 24 млн. евро.

Александър Хлеб - Един от най-лошите трансфери на Хосеп Гуардиола. Беше привлечен за 15 млн. евро, но не успя да се адаптира към стила на игра на каталунците. След като на три пъти игра под наем на други отбори, Хлеб напусна "Ноу Камп".

Алекс Сонг - Преди две години той премина в Барса срещу 19 млн. евро. Камерунецът обаче не влиза в плановете на новия треньор на отбора Луис Енрике.

Сеск Фабрегас - Испанският халф сбъдна мечтата си и се завърна в Барселона. За него бяха платени 36 млн. евро.

Томас Вермален - Струва 19 млн. евро и ще се бори за титулярното място с Жерар Пике, Хавиер Масчерано и Марк Бартра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички