Адвокатът на Суарес: CAS ще анулира част от наказанието му


Адвокатът на Суарес: CAS ще анулира част от наказанието му

1424 0

Адвокатът на нападателя на Барселона Луис Суарес - Даниел Краво, е оптимистично настроен по повод жалбата на играча в Спортния арбитражен съд за 4-месечната му дисквалификация от футбола.

"Мисля, че решението на ФИФА искаше да покаже, че те са в състояние да предприемат действия. Организацията е събрала недоволство от това как реагира на инциденти в предишните световни първенства, а Суарес ще плати цената".

"Дори наказанието на Зидан през 2006 г. или на Леонардо и Тасоти през 1994 г. не бяха толкова тежки. Дали постъпката на Суарес е най-лошата в историята на турнира?", пита юристът на звездата.

Мисля, че част от наказанието му, което се отнася за играта му на клубно ниво, ще бъде анулирана. В историята на футбола като цяло не е имало такива прецеденти. Ще се опитам да намаля и неговото отстраняване от националния отбор. Девет мача - това е твърде много. Той няма да може да играе за Уругвай до 2016 година", допълва Краво.

"Спортният арбитражен съд е съвършено друга инстанция. В миналото те не веднъж са приемали решения, различни от тези на ФИФА", каза още адвокатът на Суарес.

Спортният арбитражен съд в Лозана ще разглежда жалбата на Суарес на 8 август.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички