Автогол класира Реал Мадрид на испански финал в Шампионска лига


Автогол класира Реал Мадрид на испански финал в Шампионска лига

3514 0

Реал Мадрид е вторият финалист в Шампионска лига. "Белият балет" елиминира Манчестър Сити на своя "Сантяго Бернабеу" с автогол на Фернандо в 20-ата минута.

На финала в Милано Реал ще спори с градския си съперник Атлетико (Мадрид) за своята рекордна Единадесета титла в най-комерсиалния европейски клубен турнир. Това ще бъде повторение на финала от 2014 година, когато тимът от "Сантяго Бернабеу" завоюва Десетата.

Манчестър Сити в този двубой не показа с какво е заслужил да стигне до този етап на турнира, като показа беззъба игра в атака.

В двубоя Реал бе окрилен от завръщането в състава на своя най-добър играч Кристиано Роналдо. Сити пък бе без важен играч като давид Силва, а в началните минути загуби и капитана си Венсан Компани.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Първият по-интересен момент в мача бе пред вратата на гостите, но Реал не се възползва по-най-добрия начин от шанса си и не откри резултата. Още в 9-ата минута Мануел Пелегрини понесе тежък удар, след като капитанът на тима и един от лидерите - Венсан Компани, се контузи и остави отбора си. Неговото място в състава зае Елиаким Мангала. Първата добра възможност за Реал се откри в 13-ата минута, след като Карвахал центрира и качи топката на галвата на Роналдо. Нападателят обаче стреля над вратата.

След смяната на Компани и най-вече след първия четвърт час Реал започна да налага своята игра в двубоя, а Сити изглеждаше разколебан. Така при втората си сериозна ситуация "белите" успяха да поведат в резултата. Дани Карвахал подаде прецизно на намиращия се в нелоша позиция Бейл, а уелсецът по перфектен начин прати топката в десния горен ъгъл на Джо Харт за 1:0. Малко по-късно стана ясно, че попадението е записано на сметката на Фернандо като автогол.

Превъзходството на Реал Мадрид на терена продължи. Футболистите на Сити се изнервиха, което доведе до първия жълт картон в срещата, "заслуга" на Кевин де Брюин в 30-ата минута. След статично положение в 37-ата минута мадридчани стигнаха до втори гол във вратата на Сити, дело на Серхио Рамос, който обаче бе отменен заради засада.

Чудесна възможност се откри пред гостите в 44-ата минута, след отлична комбинация между Де Брюин и Фернандиньо. Силният изстрел на последния обаче срещна гредата на вратата, пазена от Навас.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал показа апетити да затвърди победата си в този мач и след почивката. Ударите на Роналдо в 50-ата и на Хесе в 51-ата минута обаче не дадоха резултат. Минута по-късно се наложи Лука Модрич да се хване за главата, след като от чудесна позиция пропусна да удвои преднината на своя тим. В ситуацията хърватинът не успя да овладее добре топката, след като бе застанал лице в лице с Джо Харт. Малко по-късно английският вратар спаси изстрел на Роналдо с глава.

Роналдо продължи да търси своя гол номер 17 в турнира през сезона, като в 59-ата минута Джо Харт спаси негов диагонален изстрел.

Мануел Пелегрини се реши на първа смяна (като изключим принудителната на Компани) в 61-ата минута. Наставникът смени неефективния Яя Туре за младия Рахийм Стърлинг. В 64-ата минута след изпълнение на корнер пред вратата на Сити стана доста напрегнато. Футболистите на Реал нацелиха гредата на Харт, а малко след това топката попадна у Роналдо, който с неестествен прийом - с две ръце, заби топката във вратата на гостите. Португалецът обаче се размина с жълтия картон.

В 67-ата минута Зинедин Зидан се реши да смени Иско с Хамес, след като първият показа умора с играта си след почивката. Малко по-рано Хесе бе предостъпил мястото си на Васкес. Пелегрини пък замени Хесус Навас с Ихеаначо.

В 84-ата минута след грубо нарушение на Лукас Васкес срещу Стърлинг пред Кевин де Брюин се откри добра възможност да обстреля вратата на Навас. Белгиецът обаче стреля в аут. В самия край на мача Серхио Агуеро можеше да донесе класирането на Манчестър Сити на финала, но изстрелът му мина на сантиметри от напречната греда на Навас. При това костариканският вратар бе уловил посоката на топката.

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид посреща Манчестър Сити в полуфинален мач реванш в Шампионска лига, след безлично 0:0 в първия мач на "Етихад". Победителят в сблъсъка ще определи втория финалист в турнира, който ще се изправи срещу Атлетико (Мадрид).

Голямата новина в състава на домакините е присъствието на звездата Кристиано Роналдо в стартовия състав. Португалецът е възстановен от контузията, която го остави извън игра в първия полуфинал. До момента в турнира суперзвездата е реализирал 16 гола.

Мануел Пелегрини пък е зарадван от новината, че може да разчита на звездата си Яя Туре, който е възстановен от травма.

СТАТИСТИКА

РЕАЛ МАДРИД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:0

1:0 Фернандо (автогол) 20'

Полуфинален мач реванш в Шампионска лига

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ М: 1. Кейлор Навас, 3. Пепе, 4. Серхио Рамос, 8. Тони Кроос, 7. Кристиано Роналдо, 11. Гарет Бейл, 12. Марсело, 15. Дани Карвахал, 19. Лука Модрич, 20. Хесе Родригес, 22. Иско

Треньор: Зинедин Зидан

МАНЧЕСТЪР С: 1. Джо Харт, 3. Саня, 4. Компани, 30. Отаменди, 22. Гаел Клиши, 25. Фернандиньо, 6. Фернандо, 42. Яя Туре, 17. Де Брюин, 15. Навас, 10. Агуеро

Треньор: Мануел Пелегрини

Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Стадион "Сантяго Бернабеу", Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички