Атлетико застигна водача в първенството Барселона след минимална победа с дузпа


Атлетико застигна водача в първенството Барселона след минимална победа с дузпа
Снимка: Getty Images/Guliver

738 0

Тимът на Атлетико Мадрид победи с минималното 1:0 състава на Еспаньол в мач от 17-я кръг на Примера Дивисион. Двубоят бе изигран на "Уанда Метрополитано", а привържениците на домакините трябваше да чакат до последно, за да се уверят, че техният отбор ще спечели мача.

Единственият гол бе дело на голямата звезда на Атлетико Антоан Гризман от дузпа в 56'. Гостите от Еспаньол наложиха натиск върху своя опонент, но така и не стигнаха до гол през редовното време. Каталунците дори притежаваха топката в по-голям процент от мача - 60 на 40.

Голът на Гризман бе под номер 200 за него в професионалната му кариера както на клубно, така и на национално ниво. Интересен факт е, че домакините трябваше да се справят с цели 10 удара по посока на вратата на Ян Облак само през първата част - нещо, което се случва за първи път през този сезон на "Уанда Метрополитано".

С тази победа мадридчани се изравниха по точки в първенството с лидера Барселона, които имат 34 пункта. "Блаугранас" обаче са с мач по-малко, като те ще излязат за своя двубой от 17-я кръг минути по-късно срещу Селта Виго. "Червено-сините" разполагат и с по-добра голова разлика от тази на "дюшекчиите".

Еспаньол от своя страна са 12-ти в първенството с 21 точки на своята сметка. Това бе шеста поредна загуба за гостите в шампионата. Атлетико Мадрид пък се намира в серия от три поредни победи.

Междувременно стана ясно, че Реал Мадрид и Барселона влизат в съревнование за подписа на един от топ талантите на Стария континент. Повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички