Атлетико заменя Облак с един от топ вратарите в Европа


Атлетико заменя Облак с един от топ вратарите в Европа
Снимка: Getty Images / Guliver

1610 0

Ръководството на Атлетико Мадрид се подготвя да замени своя вратар Ян Облак със стража на Милан Джанлуиджи Донарума, твърди испанското издание "Don Balon". Бъдещето на Облак в състава на "дюшекчиите" изглежда несигурно, а мениджърът на тима Диего Симеоне вече си е набелязал резервен вариант.

Френският Пари Сен Жермен проявява най-сериозен интерес в последните месеци към словенския вратар, като се смята, че Облак ще продължи кариерата си именно на "Парк Де Пренс". Атлетико от своя страна вече е подготвен за подобен развой на събитията, като се счита, че 19-годишният страж на Милан би се вписал отлично в състава на Симеоне.

Облак акостира в Мадрид през 2014 година, като за 4-годишния си период успя да изгради имидж на един от най-добрите вратари на Стария континент. Донарума от своя страна, въпреки крехката си възраст, вече е считан за вратар от световна класа, а мнозина го сравняват и с легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон.

Междувременно стана ясно, че Атлетико подготвя и друга ротация в своя състав. "Дюшекчиите" планират да заменят Диего Коща с бивш свой нападател. Повече подробности може да откриете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички