Атлетико спечели битката за ценното 3-о място в Ла Лига


Атлетико спечели битката за ценното 3-о място в Ла Лига

1147 0

Атлетико Мадрид направи решаваща крачка към 3-ата позиция в Ла Лига, след като стигна до много трудна победа с 1:0 над Ейбар, с което се отделечи на 5 точки пред Севиля, два кръга преди края на шампионата.

"Дюшекчиите" изиграха слабо първо полувреме, в което владееха топката, но почти не създадоха положения пред вратата на своя съперник.

През втората част мадридчани увеличиха темпото в своята игра и създадоха няколко положения, а в 70' най-накрая успяха и да се разпишат. Диего Годин центрира в наказателното поле, а топката стигна до далечната греда, където Саул Нигес успя да отбележи, носейки ценните три точки в полза на столичани.

В края на мача Годин си изкара червен картон, което отвори едно положение отлично положение в последните секунди, но Тиаго подложи крак и спаси победата за своите.

Цената на 3-те точки е много висока, защото Атлетико поведе с 5 точки на Севиля, 2 кръга преди края, в битката за 3-ото място. Ако съумее да вземе точка в следващите си два мача, воденият от Диего Симеоне тим ще се класира директно за груповата фаза на Шампионска лига и няма да се наложи да играе квалификации през авугст. Освен това Севиля има и гостуване на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички