Атлетико се опита да финтира Валенсия по стандартен начин, но се спъна в края


Атлетико се опита да финтира Валенсия по стандартен начин, но се спъна в края
Снимка: Guliver/GettyImages

1302 0

Атлетико (Мадрид) изглеждаше, че ще спечели битката срещу Валенсия по добре установен начин - отбелязване на гол и затваряне на всички постъпи към вратата на Ян Облак. Планът беше почти изпълнен, след като в 35' Диего Коща се разписа от дузпа, давайки аванс на своите, но 8 минути преди края Даниел Парехо вкара вездесъщ гол, с който равенството беше възстановено. 

"Дюшекчиите" изиграха мълниеносно първо полувреме и имаха куп положения срещу трудно удържащата съперника селекция на "прилепите". Няколко отлични намеси направи Яспер Силесен, а Мората, Коща и Жоао Феликс направиха сериозни пропуски. 

В 35' обаче след намеса на VAR беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Денис Черишев, а минута по-късно Коща беше точен за своя отбор - 1:0. Вместо да потърсят втори гол обаче, домакините се затвориха, а Диего Симеоне смени дори Мората, за да пусне Маркос Йоренте (играещ на поста дефанзивен халф). Планът беше близо до изпълнение, но 8 минути преди края на растояние от 25 метра от голлиняита Валенсия получи шанс. Дани Парехо реши да стреля директно и го направи брилянтно, забождайки топката в сглобката между горна и странична греди - неспасяем шут, при който дори Облак нямаше какво да направи. 

В добавеното време Лий Кангин нарпави много груб фаул срещу играч на Атлетико при контраатака и беше изгонен с директен червен картон. Това обаче не помогна на столичани да стигнат до успеха, а това беше 4-о равенство в последните 5 мача в първенството за "дюшекчиите". Това увеличи разликата с Барселона, победила по-рано Ейбар, като каталунците са с 19 точки - 3 повече от Атлетико. Точката пък прати Валенсия на 6-о място с 13 точки към настоящия момент. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички