Атлетико с нов успех с марка "Симеоне"


Атлетико с нов успех с марка "Симеоне"

1412 0

Шампионът Атлетико спечели срещу Гранада с 2:0 мача си от 19-ия кръг на Примера дивисион. Голмайсторът на тима Марио Манджукич вкара важния първи гол от дузпа, в края се разписа и Раул Гарсия. След този успех Атлетико временно се изравни с втория Барселона с по 41 точки. Каталунците имат мач по-малко. Лидер е Реал (Мадрид) с 45 т.

Още преди мача имаше индикации, че той няма да е лесен за Атлетико. В навечерието му Гранада уволни Хоакин Капарос и това традиционно донесе временен подем в тима. Досегашният помощник Хобеса Агуадо изведе гостите на "Висенте Калдерон". Домакините влизаха в двубоя след тежка серия от последователни мачове срещу Реал (Мадрид), Барселона и отново Реал. А през следващата седмица предстои нов сблъсък срещу Меси и компания за Купата на Краля.

Диего Симеоне пусна едновременно като титуляри еднотипните тарани Фернандо Торес и Марио Манджукич. На резервната скамейка остана Антоан Гризман. Това предполагаше липса на разнообразие в атака.

Очакванията се оправдаха в първите минути, когато Гранада бе по-добрият тим на терена. Юсеф Ел Араби дори можеше да открие в 10-ата, но не успя да прехвърли Мигел Моя след удар с глава. В 15-ата минута след изпълнение на корнер топката кацна върху напречната греда на вратаря на Атлетико. Време беше сигналната лампа да светне за шампионите.

Гостите влязоха с много хъс в двубоя, бореха се за всяка топка, като на моменти мачът бе дори груб. Атлетико усети, че трябва да се поизпоти, иначе ще страда. И отговори подобаващо в средата на първото полувреме, когато взе инициативата.

В 33-ата минута Атлетико спечели дузпа. Домакините направиха контраатака, Манджукич пусна към Торес, а той центрира хубаво към озовалия се на върха на атаката централен защитник Диего Годин. Уругваецът бе повален от Сисоко и реферът посочи бялата точка. С изпълнението се нае Марио Манджукич, за да прати топката в левия горен ъгъл - 1:0.

До края на първото полувреме Фернандо Торес показа активност, но нови положения като цяло нямаше.

През втората част Атлетико отново не съумяваше да създава положения, а авансът бе твърде крехък, за да се рискува. В 58-ата минута Диего Симеоне пробва да раздвижи тима си с пускането на Антоан Гризман, вместо Фернандо Торес. От този момент Атлетико окупира половината на гостите в търсене на втори гол.

В 70-ата минута Антоан Гризман отправи опасен удар, който Азабал успя да спаси с вещина. Като цяло обаче головите ситуации в мача бяха изключителна рядкост.

В 88-ата минута Атлетико съвсем успокои феновете си. Арда Туран се измъкна добре отдясно и центрира, а резервата Раул Гарсия посрещна топката с гръб, но успя да я вкара във вратата за да оформи крайния резултат. След този мач Гранада остава на последна позиция с 14 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички