Реал (Мадрид) и Роналдо си върнаха блясъка срещу Хетафе


Реал (Мадрид) и Роналдо си върнаха блясъка срещу Хетафе
Снимка: Getty Images/Guliver

2316 0

Отборът на Реал (Мадрид) забрави за лошата януарска серия от една победа в 4 мача, като постигна категоричен успех над Хетафе в 19-ия кръг на Примера дивисион. За успеха допринесоха Кристиано Роналдо, който бе точен на два пъти, и Гарет Бейл. Хамес Родригес пък се отчете с две асистенции.

С отбелязаните си два гола актуалният носител на "Златната топка" се превърна в третия най-добър гоолмайстор на "Белия балет", след като задмина Карлос Сантийана. Португалецът оформи на сметката си 289 гола във всички турнири, а Сантийана има с един по-малко.

През целия мач Реал бе отборът, който търсеше победата, но Хетафе успя да задържи нулевото равенство до края на първата част, не без помощта на своя вратар Кодина. В последната минута на първата част Тони Кроос можеше да промени това, след като с мощен шут разтресе напречната греда.

Реал стигна до гол едва в 63-ата минута - Роналдо напредна отдясно, и след няколко комбинации топката се върна у него, а той не сгреши - 1:0. Четири минути по-късно Гарет Бейл покачи на 2:0.

"Кралския клуб" продължи да атакува и да притеснява противника си и в следващите минути. В 79-ата минута Хамес центрира от ляво, а Роналдо с глава вкара своя 38-и гол в Примера и 289-и във всички турнири с белия екип.

Всичко, което можа да направи Хетафе до края, бе да нацели гредата в 86-ата минута.

Успехът остави Реал на върха в класирането с 45 точки в актива. Съперникът им в днешния мач е на 15-о място със 17 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички