Атлетико с героична точка на старта на Примера


Атлетико с героична точка на старта на Примера
Снимка: БГНЕС

586 0

Атлетико (Мадрид) завърши наравно 2:2 при визитата си на новака Хирона в среща от 1-ия кръг на испанската Примера дивисион. Въпреки че изоставаха до 25' с 0:2, играчите на Диего Симеоне демонстрираха характер и типичната си непримиримост и се добраха до точката, и то останали с 10 души на терена.

Иначе Кристиан Стуани откри резултата в полза на домакините в 23-ата минута, засичайки с глава центриране отляво на Гранел. Само две минути по-късно отново Стуани се разписа с глава, правейки стражът на „дюшекчиите“ Ян Облак безпомощен за втори път.

Ситуацията за гостите стана още по-тежка, след като в 67-ата минута звездата на тима Антоан Гризман бе изгонен от игра. Френският национал получи изключително дискусионен втори жълт картон за симулация. Нападателят се измъкна от защитата на домакините и след сблъсък с връхлитащия към него Горка Ираисос падна в наказателното поле. Вместо обаче да отсъди 11-метров наказателен удар в полза на гостите, главният арбитър на двубоя Хуан Мартинес реши, че Гризман е симулирал и му показа втори жълт картон.

Въпреки численото неравенство, Атлетико успя да стигне до изравняване. Първо в 78-ата минута влезлият като резерва Анхел Корея намали на 1:2 след страхотен индивидуален пробив. Мадридчани продължиха да притискат своя съперник и логичното се случи в 85-ата минута, когато централният бранител на Атлетико Хосе Химесе изпрати топката в мрежата на домакините, засичайки с глава центриране от пряк свободен удар за крайното 2:2.

В другите срещи от вчера Селта загуби у дома с 2:3 от гостуващия Реал Сосиедад, докато Севиля и Еспаньол завършиха наравно 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички