Новият стадион на Атлетико означава титла в Ла Лига?


Новият стадион на Атлетико означава титла в Ла Лига?
Снимка: Getty Images/Giulliver

1129 0

Шампионатът на Испания започва през следващата седмица, а Атлетико Мадрид за пръв път ще играе на новия си стадион - Уанда Метрополитано, който беше изграден в края на миналия сезон. Той е с по-голям капацитет и струва на отбора над 300 милиона евро, но в същото време може да донесе титла на отбора... ако можем да се доверим на историята.

Порто е един от примерите, който показва, че нов "дом" означава титла. В сезона, в който клубът се мести на "Естадио до Драгао", "драконите" печелят комфортно титлата, изпреварвайки големия съперник Бенфика.

Байерн Мюнхен също печели в първата година, в която се премести на "Алианц Арена". ФК Холивуд дори завоюва дубъл през въпросния сезон, а доминацията на тима е неповторена в друг европейски шампионат.

Шахтьор Донецк е друг пример за европейски гранд, който печели в сезона, в който се мести на нов стадион. Разбира се, това важи и за Ювентус. Италианският гранд не просто печели титлата в сезона, в който се мести на "Ювентус Арена" - "бианконерите" не са губили изобщо Скудетото, считано от сезон 2011/12 насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички