Атлетико Мадрид задълбочи кризата във Валенсия с класика на "Метрополитано"


Атлетико Мадрид задълбочи кризата във Валенсия с класика на "Метрополитано"
Снимка: Getty Images

1411 0

Атлетико Мадрид се наложи с класическия резултат 3:0 у дома на "Метрополитано", побеждавайки борещия се за оцеляването си в Ла Лига Валенсия.

Домакините започнаха по-добре срещата и още в 20-ата минута. "Прилепите" позволиха на Депай да нанесе удар, но Мамардашвили направи чудесно спасяване и опази вратата си.

3 минути по-късно обаче стражът на Валенсия нямаше какво да направи. Маркос Льоренте намери Антоан Гризман, който надбяга противниковата защита и вкара топката от наказателното поле в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 30' Валенсия върна гол дело на Хюго Дуро, но след намеса на ВАР бе установено, че е имало нарушение в развитието на атаката на "прилепите" и попадението бе отменено.

Атлетико удвои преднината си непосредствено след почивката. В 49' Родриго Де Пол асиститра на Яник Караско, който запази спокойствие в наказателното поле и отбеляза за 2:0 с плътен удар по земя.

Крайният резултат бе оформен от Тома Лемар в 67'. Французинът се възползва от пас на Алваро Мората и от непосредствена близост не сбърка за 3:0.

С победата Атлетико вече има 51 точки и се доближава на пет до втория Реал Мадрид. Валенсия е пред зоната на изпадащите с 26 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички