Атлетико Мадрид се разправи с Виляреал и диша във врата на Барселона, Реал Мадрид и Жирона


Атлетико Мадрид се разправи с Виляреал и диша във врата на Барселона, Реал Мадрид и Жирона
Снимка: GettyImages

1147 0

Атлетико Мадрид срещна сериозни трудности, но все пак успя да грабне трите точки при домакинството си на Виляреал. "Дюшекчиите" се наложиха с 3:1 над "жълтата подводница" и се приближиха до челните места в класирането в Ла Лига.

Резултата в срещата откри Джерард Морено с гол в 20-тата минута. Аксел Витсел възстанови паритета в първата минута на добавеното време. Антоан Гризман осъществи пълен обрат в 80-тата минута. Самюел Лино оформи крайното 3:1 пет минути преди изтичането на редовните 90.

Така възпитаниците на Диего Симеоне заемат 4-ото място в подреждането в Ла Лига с актив от 28 точки. Те са с мач по-малко от Барселона, Реал Мадрид и Жирона. Евентуален успех в него би могъл да ги изкачи в Топ 3 за сметка на каталунците. Виляреал от своя страна пък е 14-и с 12 пункта на сметката си.

Как се разви двубоят?

Атлетико започна по-настоятелно срещата. Още в 7-ата минута Саул получи хубав пас от Молина. Той стреля с десния крак от сериозна близост, но пропусна. Секунди по-късно Коке опита да добави, но също не успя.

Виляреал обаче бързо си върна контрола в срещата. Гостите на няколко пъти тестваха вниманието на Ян Облак, който се справяше със сериозния брой положения пред вратата си.

В 20-тата минута тя все пак бе разпечатана. Джерард Морено стреля с левия крак в долния десен ъгъл, откривайки резултата в полза на своя отбор.

Натискът на Виляреал продължи. До изтичането на редовните първи 45 минути двубоят бе сравнително равностоен. Това обаче се промени в последния възможен момент.

Атлетико Мадрид възстанови паритета за "дюшекчиите". Той получи пас от Антоан Гризман отдясно. С плътен шут в горния десен ъгъл остави без отговор противниковия страж.

Пълен обрат за гранда от Мадрид осъществи автора на асистенцията за първото попадение - Антоан Гризман. Маркос Йоренте подаде на своя съотборник, оставяйки го сам в сериозна близост до вратата на съперника. Французинът от своя страна не сгреши и направи 2:1.

Самюел Лино удвои преднината на мадридчани 5 минути преди края на редовните 90. Той изпрати топката с ляв крак в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Филип Йоргенсен за 3:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички