Атлетико Мадрид с утешителна победа над резервите на Реал Мадрид в Ла Лига


Атлетико Мадрид с утешителна победа над резервите на Реал Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images

7831 0

Отборът на Атлетико Мадрид записа утешителна победа над новия шампион на страната Реал Мадрид с минималното 1:0 като домакин в столичното дерби от 35-ия кръг в Ла Лига. "Кралете" излязоха с куп резерви в стартовия си състав и отстъпиха на "Уанда Метрополитано" след гол на Яник Ферейра Караско от дузпа в края на първата част.

След само четири минути игра Атлетико Мадрид можеше да излезе напред в резултата. Анхел Кореа бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле на Реал Мадрид, но неговият удар по диагонала профуча на сантиметри от гредата.

Четири минути по-късно Яник Ферейра Караско проби в пеналтерията на гостите и си освободи пространство за удар, но изпълнението му бе разочароващо, тъй като топката излезе в аут. В 38-ата минута Атлетико получи дискусионна дузпа след намесата и на ВАР. Караско застана зад топката и реализира - 1:0!

В края на първата част Тони Кроос отправи опасен удар към вратата на Атлетико, но не намери очертанията. Малко след това Лука Йович също имаше възможност да изравни резултата, но Ян Облак го отказа с брилянтна намеса.

В 58-ата минута Антоан Гризман опита мощен удар от дистанция, който обаче профуча встрани от гредата. Минута по-късно Каземиро опита мощен удар към вратата врата, но Облак се намеси. Веднага след това и Караско можеше да вкара от чиста позиция, но Лунин направи изключително спасяване.

В следващите няколко минути Атлетико стигна до още два шанса за гол, но Реал се справи. В 70' Федерико Валверде можеше да вкара за Реал, но Облак се намеси. Малко след това Антоан Гризман имаше два шанса за гол, но и при двата не намери очертанията на вратата. Караско също бе близо до гол, но без успех.

В края на мача Валверде и Асенсио можеха да изравнят резултата за "кралете", но не успяха да вкарат. По този начин Атлетико Мадрид нанесе четвърто поражение на Реал през сезона, но при вече решена битка за титлата. "Дюшекчиите" заемат четвърто място с 64 точки - на една зад третия Севиля. Реал е първи с 81 пункта.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетико: Облак, Вършалко, Савич, Хименес, Рейнилдо, Йоренте, Коке, Кондогбия, Караско, Корея, Куня

Реал: Лунин, Васкес, Милитао, Вайехо, Начо, Каземиро, Камавинга, Кроос, Родриго, Асенсио, Мариано

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Новият шампион на Испания Реал Мадрид гостува днес на градския си съперник Атлетико в мач от 35-ия кръг на Ла Лига. "Кралете" са в приповдигнато настроение и заради големия подвиг в Шампионска лига, който направиха по-рано през седмицата, класирайки се за финала.

Реал вече си подпечата титлата в Ла Лига и на практика няма за какво да се бори на местно ниво, но в дербито на Мадрид винаги се играе за победа. "Дюшекчиите" пък се борят за мястото си в топ 4 и ще искат да вгорчат поне малко настроението на своя опонент.

Реал победи Атлетико с 2:0 като домакин в първото дерби между двата отбора през сезона. Какви са коефициентите за днешното дерби между Реал и Атлетико, вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички