Атлетико Мадрид договори халф на Валенсия


Атлетико Мадрид договори халф на Валенсия
Снимка: Guliver/GettyImages

1121 0

Атлетико Мадрид е договорил полузащитника на Валенсия Жофри Кондогбия от Валенсия, предадоха медиите в Испания. Авторитетните Marca и AS заявиха, че 27-годишният френски халф ще премине медицински прегледи в Мадрид в неделя, след като двата клуба вече са се договорили за неопределена сума.

„Дюшекчиите“ са получи специално разрешение от Ла Лига, след като Арсенал привлече Томас Партей малко преди затварянето на летния трансферен прозорец, активирайки откупната му клауза на стойност 50 млн. паунда. Правилата на Ла Лига позволяват на клубовете, които са загубили играч след активиране на откупната му клауза, да подпише с друг играч в рамките на месец, ако въпросният футболист играе в Испания или е свободен агент.

Кондогбия бе близо до напускане на Валенсия за Атлетико преди затварянето на трансферния прозорец, но в крайна сметка остана в клуба, който се раздели с много от своите титуляри в края на сезона, включително капитан Дани Парехо и испанския национал Родриго Морено. Кондогбия разкритикува президента на „прилепите“ Анил Мурти в социалните мрежи по-рано този месец, казвайки, че той е „разрушил амбициозния проект на клуба и е нарушил обещанието си до треньора и мен“.

Полузащитникът стартира кариерата си във френския Ланс, преди да премине в Севиля, като се конфронтира сериозно с нападателя на Атлетико Мадрид Диего Коста в двубой за Купата на Краля през 2013. По-късно той отиде в Монако и Интер, присъединявайки се под наем във Валенсия през 2017, преди да заиграе за постоянно на „Местая“ на следващата година.

Междувременно се появиха информации, че Диего Симеоне ще привлече сина си в Атлетико (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички