След два обрата Атлетико Мадрид взе първата си победа в Шампионска лига


След два обрата Атлетико Мадрид взе първата си победа в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1653 0

Испанският гранд Атлетико Мадрид постигна трудна и драматична победа над РБ Залцбург с 3:2 като домакин във втори мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Дюшекчиите" поведоха в резултата, допуснаха да бъдат обърнати, но на свой ред направиха обрат с гол в 85-ата минута, който им донесе победата.

В първите минути Жоао Феликс и Луис Суарес пропуснаха по едно добро положение. В 29-ата минута Маркос Йоренте достигна до избита топка на границата на наказателното поле и с тежък удар матира вратаря, за да изведе "дюшекчиите" напред в резултата.

Десетина минути по-късно Залцбург отговори подобаващо. Бериша подаде към останалия сам в наказателното поле Доминик Собослай, който с хубав удар успя да изравни резултата. Малко по-късно Секу Койта можеше да направи обрата пълен, но пропусна целта.

Обратът все пак стана факт след почивката, когато след само две минути игра Мергим Бериша успя да засече подаване в наказателното поле и да се разпише. В 52' обаче Атлети възстанови равенството, след като Анхел Кореа и Жоао Феликс разиграха красиво в пеналтерията, а голът отиде на сметката на португалеца.

Пет минути преди края на мача Атлетико се добра до победата чрез трети гол. След центриране от корнер топката бе избита встрани, но последва подаване към Жоао Феликс, който имаше достатъчно време да си спре топката и да я прати в мрежата на Залцбург.

По този начин Атлетико записа първа победа в групите на Шампионска лига и се изкачи до второто място в група А с 3 пункта - на три точки от лидера Байерн Мюнхен, който е безгрешен в първите си два мача. Залцбург пък остава с 1 точка, която завоюва в първия си мач с Локомотив Москва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички