Атлетико излъга Реал (М) и е новият супершампион на Испания


Атлетико излъга Реал (М) и е новият супершампион на Испания

968 0

Атлетико (М) излъга гранда и градски съперник Реал в "поправителния" мач за Суперкупата на Испания и спечели трофея за втори път в историята си. "Дюшекчиите" биха с болезненото 1:0 при това с гол още във втората минута. Тогава за първи път с екипа на Атлетико се разписа хърватинът Марио Манджукич. Общият резултат след двете срещи е 2:1 за "дюшекчиите".

След като съперникът поведе, отборът на Реал (М) се разигра, но показа удивителна немощ пред гола. Футболистите в бяло пропуснаха дузина отлични възможности, а през второто полувреме имаха и основателни претенции за дузпа, която беше подмината от съдията. Атлетико също имаше възможности да увеличи сметката си, но при най-опасното за съперника, гредата попречи резултатът да стане 2:0. Топката се отби от дирека след шут на Раул Гарсия. В последните минути на срещата Реал остана и с 10 души на терена. Втори жълт и съответно червен картон беше вдигнат на Лука Модрич, който фаулира много грубо Диего Годин.

Точно 90 секунди трябваха на Атлетико да поведе в резултата във втория мач за Суперкупата на Испания, с който по традиция се открива новият сезон. Вратарят Мигел Анхел Моя прати топката напред, Манджукич успя да се пребори за нея, подаде я на Антоан Гризман, който му я върна с глава и на скорост хърватинът се вряза в полето на Реал и от близко разстояние с плътен шут препарира Икер Касияс за 1:0 - резултат, който се оказа краен и напълно достатъчен да направи Атлетико (М) новия супершампион на Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички