Атлетико игра слабо срещу "средняк", но след ВАР и късна драма избяга на Реал Мадрид


Атлетико игра слабо срещу "средняк", но след ВАР и късна драма избяга на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1164 0

Отборът на Атлетико Мадрид успя да надвие трудно състава на Хирона с 2:0 в мач от 30-ия кръг на Примера Дивисион. Първият за "дюшекчиите" дойде едва в 76-ата минута, когато капитанът на тима Диего Годин се разписа, за да изведе своя отбор към победата.

Първоначално попадението на защитника бе отменено заради отсъждане за засада, но след намесата на ВАР голът бе признат за редовен. Късно в добавеното време голямата звезда на домакините Антоан Гризман удвои резултата, за да оформи крайното 2:0.

Гостите от Хирона играха отлично през целия мач, като не само, че успяха да неутрализират атаките на съперника, но и показаха по-настойчива игра в предни позиции от Атлетико. Показателно за това е и притежанието на топката, което през целия мач бе в по-голям процент за тима на Хирона, въпреки че двубоят се игра на "Уанда Метрополитано".

Така столичани грабнаха нови три точки и се отдалечиха от третия Реал Мадрид, който изглежда най-голяма заплаха за тях от тук до края на сезона. Атлетико вече разполага с 62 пункта, докато Кралския клуб е на пет зад тях - с 57, но "белия балет" е и с мач по-малко.

Междувременно се оказа, че мениджърът на "дюшекчиите" Диего Симеоне оглавява много любопитна класация сред треньорите във футбола (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички