Атлетико загуби от Бетис в дебюта на Мората и направи услуга на Барселона


Атлетико загуби от Бетис в дебюта на Мората и направи услуга на Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

1240 0

Коравият отбор на Реал Бетис победи с 1:0 Атлетико Мадрид в мач от 22-ия кръг на испанската Ла Лига и по този начин лиши мадридчани от възможността да се доближат до лидера Барселона.

Двубоят на "Бенито Вилямарин" в Севиля предложи равностойна игра, а единственото попадение отбеляза Серхио Каналес от дузпа в 65-та минута. През всичките 90 минути на терена за Атлетико игра новото попълнение Алваро Мората, който си партнираше с Антоан Гризман. И двамата обаче не успяха да помогнат на тима на избегне второ поражение от началото на сезона. В 55' при резултат 0:0 съдията не даде дузпа срещу дебютиращия Мората. Испанецът премина покрай Федал, но защитникът се хвърли на спорен шпагат и изби в корнер. Повторенията показаха, че преди да играе с топката Федал спъва нападателя. Съдията обаче беше категоричен, че няма дузпа, като и ВАР не влезе в употреба.

С победата "зелено-белите" ще се придвижат до 6-то място, а освен това прескочиха групите на Лига Европа и ще играят на полуфинал за Купата на Краля. Атлетико пък остава на 2-ро място с 44 точки - на шест от първия Барселона и на пет пред Реал Мадрид. "Белите" приемат довечера Депортиво Алавес и могат да съкратят изоставането си от двата отбора, които сбъркаха този кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички