Атлетик (Билбао) спря Жирона и утвърди Реал Мадрид на върха в Ла Лига


Атлетик (Билбао) спря Жирона и утвърди Реал Мадрид на върха в Ла Лига
Снимка: Getty Images

2159 0

Доскорошният лидер в Ла Лига - Жирона, допусна грешна стъпка и завърши наравно с Атлетик (Билбао) в 14-ия кръг на шампионата. Двата тима завършиха 1:1 на "Естади Монтиливи", като по този начин бе прекъсната серията от 5 поредни победи на домакините в първенството. 

Отборът от Каталуня поведе в 55-ата минута с попадение на Виктор Циганков. "Баските" изравниха 12 минути по-късно чрез Иняки Уилямс. С доста решителни намеси се отличи стражът на домакините Пауло Гасанига.

Първото полувреме беше много динамично и изпълнено със ситуации пред двете врати. В рамките на 6 минути Пауло Гасанига направи 3 спасявания за Жирона. Първо в 18' той изби удар с глава на Стуани, след това на Ойхан Сансет в 21' и 3 минути по-късно отказа Оскар Де Маркос.

Жирона поведе в 28-ата минута, след като Савио се разписа, но попадението не бе зачетено заради засада. Последваха нова добра намеса на Гасанига в 31' след удар на Дани Вивиан и сериозен пропуск на домакините в 34'. Гол до почивката така и не падна.

Десет минути след подновяването на играта доскоршният лидер в Ла Лига поведе - Виктор Циганков бе оставен непокрит в наказателното поле и, останал очи в очи с Унай Симон, не се поколеба и стреля точно с левия крак, спирайки топката в мрежата на Атлетик - 1:0.

Дванадесет минути по-късно "баските" се върнаха в мача. След контратака Сансет изведе по прекрасен начин Иняки Уилямс, той премина с лекота между двама защитници, за да стреля точно и да накара Гасанига да сведе глава този път - 1:1. Това бе шести гол за него от началото на сезона. 

Десет минути преди края на редовното време Гасанига отново се намеси блестящо, боксирайки удар от левия фланг на Уилямс. 

Равенството остави Жирона на втора позиция в класирането. Каталунският тим има същия брой точки като Реал Мадрид, но по-лоша голова разлика. Атлетик се изкачи с 1 позиция и вече е пети с 25 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички