Атлетик Билбао се върна към победите и се настани в топ 4 след класика над Алмерия (ВИДЕО)


Атлетик Билбао се върна към победите и се настани в топ 4 след класика над Алмерия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

932 0

Атлетик Билбао откри деветия кръг в Ла Лига с класическата победа от 3:0 над Алмерия у дома на "Сан Мамес". Успехът за баските бе много ценен, тъй като те се настаниха в топ 4 на испанския елит.

Развой на срещата

Двубоят започна ударно за баските, които още в десетата минута откриха резултата. Горка Гурузета получи топката в наказателното поле, реагира светкавично и безпроблемно заби кълбото ниско в средата на вратата за 1:0. До края на първата част домакините имаха куп положения, които обаче бяха пропуснати от Андер Ерера и Ойхан Сансет.

В 63' преднината на баските се удвои след великолепен завършек на Дани Гарсия. Футболистът успя по чудесен начин да засече центриране и прати топката дълбоко от наказателното поле в левия ъгъл на вратата за 2:0.

В крайна сметка, Ойхан Сансет успя да се реваншира за пропуските си през първата част. Испанецът бе на правилното място, за да направи добавка, като прати топката силно в противниковата врата и оформи крайното 3:0 на "Сан Мамес". До края на мача футболистите на Ернесто Валверде контролираха темпото и не сгрешиха.

Класиране и какво предстои за двата тима?

Атлетик Билбао е четвърти със 17 точки в актива си. След паузата за национални отбори тимът ще се изправи срещу Барселона в дербито на десетия кръг. Алмерия е на последната позиция в таблицата с едва 3 пункта и му предстои сблъсък с Жирона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички