"AS" разкри 4 сериозни причини Роналдо да иска раздяла с Реал


"AS" разкри 4 сериозни причини Роналдо да иска раздяла с Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

1953 0

Испанският вестник "AS" разкри причините, поради които звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо иска да напусне клуба и да се върне във Висшата английска лига.

На първо място, португалецът смята, че е недооценен на "Сантяго Бернабеу". Той е недоволен от факта, че Реал проявяваше интерес към нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе и бе готов да плати за 18-годишния французин 140 милиона евро. Научавайки за това, Роналдо е поискал от ръководството да му позволи да напусне, след привличането на Мбапе. От Реал са се съгласили, но само в случай че французинът се озове в Мадрид.

Както е известно, френският национал се озова от Монако в ПСЖ под наем, а Роналдо остана в испанския гранд. Като компенсация той получи обещание за подобрение на финансовите условия в своя договор.

Друга причина за недоволството на звездата е информацията за желанието на Реал да привлече нападателя на ПСЖ и Бразилия Неймар. Роналдо е интерпретирал това като опит на клуба да му намери заместник.

Още една причина за гнева на португалския национал е фактът, че годишната му заплата е по-малка от тази на Неймар и на Лионел Меси. Точно поради тази причина нападателят каза след загубата от Тотнъм в Шампионска лига, че не иска да преподписва с Реал.

В добавка, основание за желанието на Роналдо да напусне Мадрид е и проблемът му с данъчните служби в Испания. Според информациите той трябва да плати на държавата 15 милиона евро.

Договорът на суперзвездата с Реал е до лятото на 2021 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички