Ас на Реал: Казаха ми, че може да ми ампутират крака като дете


Ас на Реал: Казаха ми, че може да ми ампутират крака като дете
Снимка: Getty Images/Guliver

1467 0

Защитникът на Реал Мадрид Ферлан Менди разказа за ужасния период от детството му, когато е бил на инвалидна количка и никой не е вярвал, че ще може да играе футбол. Французинът получава тежка травма, преди да влезе в академията на ПСЖ.

"Преживях трудни времена, но успях да се справя. Прекарах 7 години в ПСЖ, играх в отбора до 11 години, но бях контузен непосредствено преди да вляза в академията. Развих артрит в бедрото, получих инфекция и ми се наложи операция. Бях в болницата и дълго време се възстановявах. Прекарах 2-3 месеца в гипс", започна Менди, цитиран от AS.

"След операцията докторът дойде при мен и ми каза, че никога повече няма да играя футбол. Освен това той каза, че може да се наложи кракът ми да бъде ампутиран. Известно време бях в инвалидна количка, после на патерици, а след това трябваше да се науча да ходя отново", продължи бранителят.

"Мислех, че ще мога веднага да проходя, опитах, излязох от количката, но веднага паднах. В краката си нямах сила, тъй като дълго време не се бях движил, те бяха отвикнали. Но винаги съм си мислил, че футболът не е приключен за мен и казвах на всички, че ще се върна".

"Мнозина смятаха, че това е невъзможно, но аз се научих да ходя отново и играх с болки в бедрото още година и половина. След това бях определен като най-добрият ляв защитник. Честно казано, след това всичко върви чудесно", завърши Менди. А кой футболист на Барселона също е бил в инвалидна количка вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички