Арестуваните играчи на Реал Мадрид може да бъдат осъдени на 5 г. затвор, ако са виновни


Арестуваните играчи на Реал Мадрид може да бъдат осъдени на 5 г. затвор, ако са виновни
Снимка: GettyImages

2683 0

В четвъртък беше съобщено, че трима юноши на Реал Мадрид са били арестувани от Гражданската гвардия по предполагаем случай за разпространение на видео на сексуална тематика, като друг е бил разпитан като част от разследването.

Реал Мадрид потвърди, че четирима от техните играчи сътрудничат на властите по въпроса, въпреки че отказаха да се ангажират повече, докато ситуацията е в развитие.

Какво наказание очаква играчите на Реал?

Твърди се, че триото е участвало в разпространението на частно видео чрез WhatsApp. Информацията до този момент, че е непълнолетно лицето в споменатия видеоклип. Според AS най-лошото възможно наказание за тях е поне пет години затвор.

"Ако жертвата не е дала съгласието си за заснемането на видеото, чл.197.1 от Наказателния кодекс предвижда наказание от една до четири години лишаване от свобода и глоба от 12 до 24 месеца за този, който е заснел видеото. Присъдата ще бъде увеличена, съгласно член 197.3, с наказание от две до пет години лишаване от свобода, ако освен записа са пристъпили към разпространение на видеоклипа. И в двата случая тези наказания ще бъдат увеличени, ако жертвата е непълнолетна (чл. 197.5 от Наказателния кодекс)", цитират законите медиите в Испания. Въпросът все още е в много начален етап и Реал Мадрид вече информира, че ще предприеме съответните действия, след като получи всички факти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички