"Апокалипсис" в Барселона, ако завърши трети - първи го отнася Шави?


"Апокалипсис" в Барселона, ако завърши трети - първи го отнася Шави?
Снимка: Getty Images

5180 0

Барселона падна от Жирона в 34-ия кръг на Ла Лига и загуби второто място в класирането. Ако тимът завърши трети този сезон, това ще се счита за провал от ръководството, пише мадридският "AS".

Неочакван сценарий при провал

Aко каталунците не завършат втори, това може да разкрие нови сценарии в клуба. Въпреки че Шави Ернандес размисли да напуска и остава на треньорския пост и за следващия сезон, позицията му не е гарантирана. Ако той не изпълни задача "минимум" - завършване на второ място, може да бъде уволнен.

Шави низбра да остане, но може да бъде уволнен

При подобен сценарий Барселона ще бъде готов да се раздели с някои от най-скъпоплатените си играчи, като Роналд Араухо, Френки де Йонг и Роберт Левандовски.

Същевременно, играчи като Педри могат да загубят статута си на неприкосновени, пише вестникът. Въпросът с новите договори на футболисти като Серхи Роберто ще бъде отложен и клубът няма да взема предвид желанието на треньора.

Ако Барса завърши трети в Испания, играчи като Жоао Феликс и Жоао Кансело едва ли ще бъдат задържани. За повечето пратени под наем, включително Ансу Фати, вратите за първия отбор ще бъдат затворени.

Само петима са неприкосновени в клуба

В момента на "Камп ноу" само петима играчи имат статут на неприкосновени. Това са Ламин Ямал, Гави, Фермин Лопес, Пау Кубарси и Марк-Андре тер Стеген. С всеки от останалите клубът може да се раздели. А трансферите през сезон 2023/24 в Барселона бяха разочарование. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички