Ансу Фати открадна шоуто на „Камп Ноу“ при победата на Барселона над Леванте


Ансу Фати открадна шоуто на „Камп Ноу“ при победата на Барселона над Леванте
Снимка: Gulliver/GettyImages

3801 0

Отборът на Барселона се върна на победния път, побеждавайки Леванте в мач от 22-рия кръг на Испанската Ла Лига. Двубоят на „Камп Ноу“ завърши при резултат 2:0 за домакините. В герой за каталунците се превърна младият Ансу Фати, който вкара две попадения в рамките на две минути през първата част. В края на двубоя Рубен Рочина върна едно попадение за Леванте.

Първият по-чист шанс за гол се откри пред Лионел Меси в 13-тата минута, но аржентинецът стреля неточно. Няколко минути по-късно аржентинецът имаше нов шанс за гол, но вратарят спаси. Гризман също получи чудесен шанс да открие резултата, но стреля неточно. Изненадващо донякъде третият офанзивен футболист на отбора в този мач Ансу Фати се оказа героят за Барселона. В 30-тата минута той получи магически пас от Лионел Меси от центъра на терена, след което прояви хладнокръвие и реализира – 1:0! Не бяха изминали и 120 секунди от попадението и 17-годишният талант отбеляза втори гол в мача. Отново Меси бе в ролята на асистент, като намери Фати на границата на наказателното поле, а роденият в Гвинея-Бисау футболист направи 2:0!

До края на полувремето каталунците можеха да вкарат и трети гол, като Нелсон Семедо уцели греда. Гризман пък изпусна почти на празна врата. В началото на втората част Меси можеше също да се разпише в срещата, но ударът му бе избит от голлинията от бранител на Леванте. Играчите на Кике Сетиен доста смъкнаха темпото на игра през втората част и на няколко пъти можеха да бъдат наказани от отбора на Леванте. В крайна сметка гостите намалиха резулата в 92-рата минута чрез гол на Рубен Рочина, но той дойде прекалено късно и Барселона се поздрави с победата в срещата.

Победата днес бе много важна за Кике Сетиен и отбора му, тъй като те се върнаха на победния път в първенството след загубата срещу Валенсия в миналия кръг. С успеха Барселона събира актив от 46 точки и отново изостава само на 3 от лидера Реал Мадрид. В следващия кръг каталунците гостуват на бившия тим на Сетиен Бетис. Леванте записа 4-то поредно поражение в първенството. Отборът остава 13-ти с 26 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички