Ансу Фати е най-младият автор на два гола в Ла лига


Ансу Фати е най-младият автор на два гола в Ла лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

3084 0

Крилото на Барселона Ансу Фати записа името си като най-младия автор на два гола в испанското първенство. Тийнейджърът се разписа на два пъти в двубоя на Барса срещу Леванте в неделя (2:1). Той откри резултата в 30-ата минута, като прокара топката между краката на вратаря на гостите Айтор Фернандес. Точно 100 секунди по-късно Фати по същия начин преодоля Фернандес.

Младокът стори това на възраст 17 години и 94 дни. Досега най-млад автор на два гола в Примера дивисион бе нападателят на Малага Хуанми, който сега играе за Бетис. Той се разписва два пъти през 2010 г. срещу Реал Сосиедад на възраст 17 години и 115 дни. Ансу Фати отбеляза и двата си гола след подавания на Лионел Меси. Този сезон той има общо 4 гола 13 мача от първенството.

"Всичко това е една сбъдната мечта. Винаги съм мечтаел за този момент. Искам да благодаря на съотборниците си и на треньора, че ми дадоха тази възможност. Малко по малко, започвам да вярвам, че се случва на мен. Сега разбирам за рекорда, но важното за мен е да продължа да се въползвам от възможностите", заяви Фати след двубоя.

А заради кой футболист на Барселона Кике Сетиен се насълзява, докато го гледа как тренира - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички