Анчелоти призна: Ще пробвам смяна на стила в Реал Мадрид


Анчелоти призна: Ще пробвам смяна на стила в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

3299 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти сподели, че ще промени играта на през новия сезон. Той планира да изпробва нова формация по време на турнето "белия балет" в САЩ този месец, тъй като треньорът се стреми да вкара новите попълнения като Джуд Белингам в отбора преди сезон 2023/24.

Промяна в стила на игра

"Когато започнах да работя като треньор, имах ясна идея и не се адаптирах към играчите. Имах опит в Парма, когато Роберто Баджо искаше да играе като плеймейкър, но не промених формацията заради него. Той се премести в Болоня през 1997 г. Тогава сгреших.

В Ювентус със Зидан започнах да разбирам, че трябва да се адаптирам към играчите. Играчите трябва да се чувстват комфортно в средата. Следя ги и до днес. За предстоящия сезон ще играем по друга схема. Тази, която беше преди, ни направи много успешни, но трябва да опитаме нов стил. Ще го пробваме на турнето, няма по-добро време за това“, заяви Анчелоти пред ESPN.

Подготовката на Белингам впечатлява

Италианецът похвали представянето на 20-годишния Белингам в предсезонната подготовка досега, след подписването му от Борусия Дортмунд за 103 милиона евро. "Той е различен от другите полузащитници, които имаме. Много сме щастливи, че той е с нас. Той вдига нивото в Реал Мадрид. Работи здраво, справя се добре и ще играе по време на турнето".

А по време на него ще има и мач с Барселона. "Няма значение къде се играе Класико с Барселона, в мач като този няма приятелски срещи. Винаги е специален мач", като похвали организацията и футбола в САЩ. А точно преди подготовката и лагера стана ясно, че Дани Себайос е получил контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички