Алвеш говори, останалите в съблекалнята на Барселона ръкопляскат бурно (ВИДЕО)


Алвеш говори, останалите в съблекалнята на Барселона ръкопляскат бурно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4618 0

Опитният бранител Дани Алвеш се завърна в своя дом - Барселона, за да помогне на клуба да се върне към славните години от миналото, от които самият той бе част. Въпреки че е на 38 години, той бе пожелан от новия старши треньор на клуба Шави (както и негов бивш съотборник).

А още с първите си моменти в съблекалнята на каталунците бразилецът се прояви с типична лидерска постъпка, която заслужи аплодисментите от всички присъстващи там. Ето какви бяха и вдъхновяващите му думи (според "Мундо Депортиво"):

"Удоволствие е да бъда тук след толкова дълго време. Да се завърна тук е чест, радост. Да мога да споделям с вас отново. Дойдох да се уча от вас, от новия свят. Но от стария, искам да предам нещо - да знаем какво представляват този клуб и тази фланелка.

Бил съм зад граница и това е най-доброто място, на което да правиш велики неща, да живееш. Тук сте, ценете го, защото няма нищо по-добро другаде. Подчертавам, че е удоволствие да бъда тук с вас. Нека правим велики неща заедно, защото този клуб е направен от това - от великите дела" - заяви той.

При пристигането си в клуба той се срещна и с някои познати футболисти, с които игра и при последния си престой при каталунците (можете да видите как се поздравяват във видеото по-долу в материала).

Трансферът му породи дискусия сред привържениците на "блаугранас". Всички те го обичат и уважават, но някои от тях смятат, че е твърде стар, за да преминава тепърва отново в клуба. Това поражда естествения въпрос - Дани Алвеш ли е най-възрастното ново попълнение в историята на Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички