Зидан върна жеста и засипа с похвали Азар


Зидан върна жеста и засипа с похвали Азар
Снимка: Getty Images/Guliver

2450 0

Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не спести суперлативите си към полузащитника на Челси Еден Азар, наричайки го „фантастичен играч“. Белгийският национал е усилено свързван с трансфер на „Сантяго Бернабеу“ през лятото. Договорът му с Челси изтича през юни 2020 и той все още не е подписал нов договор, което поставя „сините“ в трудна позиция, ако искат да избегнат това да се разделят без пари с голямата си звезда. След края на миналогодишния Мондиал в Русия, той призна, че „може би е дошло времето за различно предизвикателство“, докато през октомври сподели, че „ще бъде сбъдната мечта да играе за най-добрия клуб в света – Реал Мадрид“.

Запитан относно Азар на пресконференция преди съботния двубой с Ейбар от Ла Лига, Зидан отговори: „Той е играч, който винаги съм ценял много. Освен това, той е играл във Франция и се познаваме лично. Няма нищо ново и различно относно мнението ми за него. Той е фантастичен играч“, коментира Зидан.

Барселона играе срещу Атлетико Мадрид в дербито на кръга в събота, което означава, че при успех над Ейбар, Реал може да съкрати разликата до градския съперник в класирането. В момента той е на пет точки от „дюшекчиите“ и на 13 от Барселона, а загубата от Валенсия през седмицата разкри слабостите на „Кралския клуб“ както в атака, така и в защита. „Не съм притеснен. Този сезон бе труден за нас и не мога да кажа за две минути какво точно се обърка, но трябва да приемем така създалата се ситуация. Всички знаем какво са печелили тези футболисти, не само по мое време, но в последните пет, шест, седем години. Ще се опитаме да обърнем развоя на събитията в наша полза, клубът се нуждае от промяна, да започне да печели отново, да постига велики неща – за това съм тук. Нашите проблеми на терена? Приемаме ги. По-малко хора на стадионите? Приемаме го. Но не трябва да забравяме и какво са постигнали заедно тези играчи. Не съм изобщо притеснен“, завърши Зидан.

А решил ли е Зидан с кои играчи да се раздели през лятото - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички