Меси е получил повече почивка през този сезон, отколкото за последните 10 години


Меси е получил повече почивка през този сезон, отколкото за последните 10 години
Снимка: Getty Images/Guliver

2251 0

След разочароващото представяне на Световното първенство в Русия на Лионел Меси, той и Барселона са постигнали споразумение за новия сезон, в който да почива повече. Въпреки че в тези две седмица пауза от клубен футбол Аржентина ще играе срещу Ирак и Бразилия, капитанът на Барса няма да пътува с тима и ще се отдаде на релакс. 

В предишните две срещи той отново не взе участие за аржентинците, като все още обмисля бъдещето си в националния тим. През този сезон Меси е изиграл 935 минути в 11 двубоя, докато миналата година за същия брой двубои минутите са били 1 300.

Аржентинецът е записал най-много минути за 11 двубоя през сезон 2014/2015, когато е прекарал почти 1 600 минути на терена.  Само три пъти Меси не е достигал 1000 минути и причините са били, или контузии, или много тежък календар при подготовката. През 2015 година под ръководството на Луис Енрике, в края на септември в мач срещу Лас Палмас, той получава контузия, за да пропусне след това 9 официални двубоя. 

Меси е лидер по голове от извън наказателното поле в топ 5 лигите на Европа

Две години по-рано мускулни проблеми доведоха до бавен старт на сезона, а в края загуби и титлата под ръководството на Тата Мартино. През 2010 година грозна проява от страна на Томаш Уйфалуши извади звездата на Барселона за голяма част от мачовете в началото на сезона.  И накрая, по време на първия престой на Хосеп Гуардиола, Меси пропусна квалификациите в Шампионска лига заради участие на Олимпийските игри в Пекин.

Лионел Меси записа впечатляващ мач срещу Тотнъм на "Уембли", но но кой бе "невъзпятият" герой от двубоя в Шампионска лига - прочетете в този материал на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички