За първи път от десетилетие - Меси изпуска началото на сезона


За първи път от десетилетие - Меси изпуска началото на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

3178 0

Днес от 22:00 часа българско време испанският шампион Барселона, започва защитата на титлата с визита в Билбао на коравия отбор на Атлетик. Голямата новина около сблъсъка е, че суперзвездата на каталунците Лионел Меси ще пропусне двубоя, а причината за това е контузията, която получи преди турнето в САЩ.

Трябва да се върнем доста назад в миналото, ако искаме да проверим кога за последно аржентинецът не е бил налиния за откриващия мач в Ла Лига. Това се случва през месец август 2009 г., когато начело на "лос кулес" е Пеп Гуардиола. Тогава отсъствието на петкратния носител на "Златната топка" отново е принудително.  

Преди 10 години нападението на Барса в първия сблъсък за сезона е водено от Педро, Боян Къркич и новопривлечения тогава Златан Ибрахимович. Меси, пък, се възстановява от контузия в глезена и пропуска двубоя, за да е на 100% възстановен за националния отбор на Аржентина, който излиза срещу Бразилия 5 дена по-късно. Все пак липсата му не се отразява на каталунците, които печелят убедително с 3:0 срещу Спортинг, като и Къркич, и Ибрахимович се разписват.

Минава десетилетие, а Лионел Меси взима участие във всички останали девет откриващи мача, като съумява да реализира общо 14 гола. В седем от тези девет двубоя той вкарва (в пет от случаите - по два гола, а веднъж - хеттрик). Днес, при отсъствието на гения от Росарио, атаката на "блаугранас" вероятно ще бъде водена от Луис Суарез, Усман Дембеле и новото звездно попълнение - Антоан Гризман. 

Освен Меси, Артуро Видал, Артур, Тодибо и Муса Ваге също не отпътуваха с тима. За сметка на това - Филипе Коутиньо и Рафиня отпътуваха към Билбао, въпреки неясното им бъдеще при каталунците. Треньорът на Атлетик - Гаритано, също има своите кадрови проблеми, като най-сериозно ще липсва Иниго Мартинес.

Междувременно, спекулациите около завръщането на Неймар не спират. Постоянно излиза нова информация, а по последни данни - бразилецът се е съгласил на едно от най-важните условия, за да отидe в Барселона. Вижте кое е то - в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички