Версията на Гарет Бейл относно проваления му трансфер в Китай


Версията на Гарет Бейл относно проваления му трансфер в Китай
Снимка: Guliver/GettyImages

9074 0

Летният трансферен прозорец се намира в своя разгар, а една от най-големите трансферни саги в последните седмици е свързана с нападателя на Реал Мадрид Гарет Бейл. Както е известно, уелският национал не попада в плановете на мениджъра Зинедин Зидан за новия сезон, а това беше ясно подчертано от Зизу още преди седмица, когато френският специалист "загатна", че се водят преговори за напускането на Бейл.

Припомняме, че става въпрос за китайския Дзянсу Сунинг, но трансферът на уелсеца изненадващо пропадна. Британският BBC обяви, че причината за проваления трансфер е Реал Мадрид, който е блокирал трансфера на Бейл - ход, който е в противовес с желанието на "Кралския" клуб да се отърве час по-скоро от Бейл.

Впоследствие Sky Sports и Marca излязоха с друга версия, твърдейки че трансферът е бил блокиран след окончателното решение на Гарет Бейл. Версията на играча относно пропадналия трансфер обаче съвпада с тази на BBC, а именно, че трансферът е бил блокиран от Реал Мадрид.

Нещо повече - Бейл е бил бесен на ръководството на "белия балет" заради действията около трансфера му, пише Legit. По този начин не бе позволено на уелсеца да продължи кариерата си в отбор, който бе готов да му плаща умопомрачителна заплата, която щеше да го превърне в най-скъпоплатения футболист на планетата. Часове след проваления трансфер, Гарет Бейл не попадна в групата на Реал за Audi Cup.

Сред една от причините, посочвани за промяната в решението на Реал Мадрид да се раздели с Бейл, е поражението на "балета" с 3:7 в приятелска среща срещу градския съперник Атлетико, която се състоя в събота - ден преди да бъде блокиран трансфера на Бейл в Китай. Мадридчани смятат, че Бейл все пак може да им е от полза и през следващия сезон, като не е особено разумно да бъде продаван точно сега. От договора на играча на "Сантяго Бернабеу" остават още три години. 

А кои са петте проблема пред Зинедин Зидан, които заплашват сезон 2019/20 от провал - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички