Ван де Бек с по-добри показатели от цялата полузащита на Реал


Ван де Бек с по-добри показатели от цялата полузащита на Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

5820 0

Реал Мадрид има крещяща нужда от това да привлече Дони ван де Бек. Това е потвърдено и от статистическите данни. Според тях, холандецът има повече голове от цялата полузащита на "кралския клуб". Последният сезон бе най-добрият в кариерата на играча на Аякс, като записа 17 гола и 13 асистенции. От "белия балет" единствено Карим Бензема е с по-добри показатели.

Един от най-големите проблеми за Реал през последния сезон бе именно липсата на голове. Френският централен нападател реализира цели 30, но освен него, другите не се изявяваха особено. Каземиро, Лука Модрич, Тони Кроос и Иско имаха общо 15 попадения - с две по-малко от Ван де Бек. Дори 13-те асистенции на холандеца са ненадминати при "белите" от Мадрид, като Винисиус е най-близо със своите 12.

Дори погледнато за последните три сезона - Дони ван де Бек има 36 гола, а Каземиро, Кроос и Модрич - общо 34. Евентуалното пристигане на 22-годишния холандски национал неминуемо би повдигнало не само класата в центъра, но и реализираните попадения за Реал. Все пак, от испанската столица не се отказват и от Пол Погба, като днес тяхна поредна оферта бе отхвърлена от Манчестър Юнайтед. Вижте повече информация тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички