Валверде и Барселона с 4 задачи в САЩ


Валверде и Барселона с 4 задачи в САЩ
Снимка: Guliver/GettyImages

4463 0

Отборът на Барселона ще приключи лятната си подготовка с турне в САЩ. Там каталунците ще се изправят срещу Наполи на два пъти, след което се завръщат в Испания, където сезонът стартира на 16-ти август. В Щатите старши треньорът Ернесто Валверде ще има четири изключително важни задачи, които да разреши: 

1. Да организира атаката - на първо място, Валверде трябва да измисли как точно ще функционира най-силната част от играта на Барса - нападението. Лионел Меси, Луис Суарез и Антоан Гризман - атомното трио и каква длъжност ще има всеки от тях. Аржентинецът е единственият с гарантирана роля, но той няма да отпътува със съотборниците си, поради контузия. Да не забравяме и Усман Дембеле, който също ще се надява някак да пробие в състава.

2. Да избере полузащитата - не по-малко важна задача. Ако един отбор загуби битките в средата на терена, положението не би било никак добро. Валверде разполага с огромен избор от полузащитници, като всеки един от тях е качествен. Треньорът ще трябва да прецени кои избранници биха били най-полезни за каталунците. Сигурен титуляр изглежда единствено новото попълнение Френки де Йонг.  

3. Да разбере какви са възможностите в дефанзивен план - пристигането на Жуниор Фирпо окомплектова изцяло защитата на Барселона и сега тя изглежда завършена. "Блаугранас" имат поне по една резервна опция за абсолютно всяка позиция в отбраната. Предстои да се разберат титулярните 4-ма, но не бива да забравяме, че резервните футболисти също имат нужда от минути в игра, за да поддържат формата си. 

4. Да бъдат дадени игрови минути на младите надежди - ясно е, че е почти невъзможно за тийнейджърите да пробият при каталунците, но такива турнета са прекрасна възможност те да запишат минути, редом до колегите си от световна класа. Рикард Пуиг (19 години) и Карлес Перес (21 години) чакат своите шансове и със сигурност в САЩ ще ги получат. 

Междувременно, стана ясно какво е доказателството, с което от Атлетико (Мадрид) ще претендират за още 80 милиона евро, които да бъдат изплатени от Барселона, за трансфера на Антоан Гризман. Четете повече в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички