ВИДЕО: "Голът на раздора", заради който не е ясно колко попадения има Роналдо


ВИДЕО: "Голът на раздора", заради който не е ясно колко попадения има Роналдо
Снимка: Getty Images/Gulliver

17435 0

Всичко, което прави Кристиано Роналдо на терена, а извън него е главна тема в спортните издания. Такъв е и случаят с поредното постижение, което португалецът добавя към славната си кариера. Голямата въпросителна от последните часове е: Има ли вече Роналдо 700 гола в своята кариера?

Част от международните медии, начело с Marca, обявиха, че CR7 вече е добавил още две нули към прякора си (CR700), но има такива, които твърдят, че головете му са 699. От къде идва разликата? "Голът на раздора" е от 18 септември 2010 година, когато неговият Реал Мадрид гостува на Реал Сосиедад.

Тогава в 74' той застава да изпълни пряк свободен удар, като резултатът е 1:1. Топката влиза в мрежата, но преди това се отбива в гърба на неговия съотборник - Пепе, а реферът Матеу Лаос "присъжда" гола на бранителя. Още от тогава обаче авторитетното испанско издание твърдо зачита гола към сметката на Роналдо. През същата година връчва наградата "Пичичи" (б.р награда за най-добрия голмайстор) именно на Кристиано, като отново включва и това попадение. Независимо от този спор изглежда невъзможно Роналдо да не прехвърли таци цифра, така че е само въпрос на време кога всички ще официализират тези 700 гола. Единствените футболисти, които имат повече попадения от него са Йозеф Бицан (805), Ромарио (772), Пеле (767), Ференц Пушкаш (746) и Герд Мюлер (735).

А последното му попадение за Португалия бе повече от впечатляващо - може да го видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички