Три от най-големите звезди във футбола и огромна сума за революцията на Реал Мадрид


Три от най-големите звезди във футбола и огромна сума за революцията на Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

2642 0

Френският вестник L'Equipe разкри в днешния си брой за революцията, която иска да направи Реал Мадрид през идното лято. Според него "белия балет", начело със Зинедин Зидан, ще разполага с 500 млн. евро, за да постави началото на един нов етап в историята на клуба.

Реал Мадрид има три основни цели, за които да използва тези пари и това са Килиан Мбапе, Еден Азар и Пол Погба. Завръщането на Зинедин Зидан на "Сантяго Бернабеу" ще бъде основният коз, с който от клуба да убедят звездите сменят клубната си принадлежност и да се присъединят към новия проект на Реал Мадрид в преследване на европейския връх.

Килиан Мбапе е основна цел за Флорентино Перес още от 2017 година, когато впечатли с изявите си с екипа на Монако. Тогава обаче той избра да подпише с ПСЖ и да остане в Лига 1. Сега от Реал са готови да предложат 280 млн. евро за световния шампион, но проблемът е, че дори и тази сума трудно би убедила боса на парижани Насер Ел- Хелаифи да се раздели с него.

При Еден Азар ситуацията е доста по-различна. Той многократно е показвал своето възхищение към Зинедин Зидан, който е негов идол. Не крие и желанието си, че иска да играе в Реал. Единственото нещо, което може да стопира трансфера е ембаргото, което наложи ФИФА на Челси за трансфери в рамките на два сезона. От друга страна обаче договорът на белгиеца е до лятото на 2020 година и лондончани рискуват тогава да го изпуснат без пари. Като негова алтернатива е Пулишич, с когото подписаха през зимата, но ще се присъедини към "сините" през лятото.

Трета звезда е Пол Погба, за когото се заговори в последната седмица. Той бе близо до Реал през 2016 година, но тогава предпочете да се завърне в Манчестър Юнайтед. Самият той преди дни определи, че "белия балет" е мечта за всеки, така че подобен трансфер изглежда много възможен.

Според слуховете пък звездата на ПСЖ Мбапе е обявил пред ръководството на мадридчани каква заплата иска, за да облече бялата фланелка. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички